Чому Гаї Шевченківські проти приєднання до Байківців?

Поділитися


Минулого тижня відбулося засідання постійної комісії Тернопільської облради з питань децентралізації. Під кабінет, де відбувалось засідання, прийшли мешканці Гаїв Шевченківських.

Люди розповіли, що виступають проти приєднання до Байківецької територіальної громади, оскільки їх не влаштовують фінансові наслідки: максимальна оплата за проїзд в транспорті, оплата дітей в садочках Тернополя і т.п. Найгірше, що керівник села і депутати не хочуть пояснити селянам причини свого рішення, аргументувати, навіть більше – хамлять на питання людей, а сільський голова чинить перепони і відверто насміхається. Селяни вважають, що опитування про приєднання до Байківців сфальсифіковане, а тому рішення депутатів незаконне.

Принаймні, так стверджували під час засідання постійної комісії присутні. Також люди обурені хамським ставленням та фальшуванням результатів опитування.

І що ви думаєте, порадили депутати? Звертатися в суд. Ось так у нашій неправовій державі, де фактично не має незалежного і справедливого суду…

Значно цікавіше було послухати чиновників і депутатів, коли люди вийшли.

У відеозаписі можна побачити, як важко вдалося депутатам дозволити людям зайти на засідання комісії. Потім почали “перебирати” кому і скільком селянам бути присутнім…

Це був просто колапс системи…

Про заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Валова окрема мова. Склалося враження, що чиновнику байдужа якість його роботи. Аби щось було, аби депутати хоч за щось проголосували. Тому не дивно, що адмінреформа має таке придуркувате змістовне наповнення…

Як вдалося дізнатися журналісту “Про все” , “під Тернопіль” схиляють  людей свободівці. Це гра на користь мера, який зараз в контрах із “курятником Заставного”.

На останньому відео можна переглянути обговорення питання щодо приєднання до територіальної громади. На ютуб-каналі цього користувача є чимало цікавого відео.



Про пожежу в Кемерово та російський контекст

У Тернополі обкурений водій їздив іномаркою по Театральному майдані