На користь дітей Тернопілля за півтора місяця стягнуто аліментів на майже 2,5 мільйони гривень

Поділитися

Мобільні групи державної виконавчої служби управління юстиції в області спільно з колегами з Мін’юсту працюють над ліквідацією заборгованості по аліментах. Уже впродовж кількох днів державні виконавці працюють в обласному центрі, Тернопільському, Бучацькому та Монастириському районах.
Основними завданнями мобільних груп, окрім роз’яснення застосування норм нового закону щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, є застосування засобів впливу до боржників, проведення перевірки стану виконання рішень зі стягнення аліментів, виїзди та вчинення виконавчих дії за місцем проживання боржників, в яких наявна заборгованість зі сплати аліментів понад один рік.
У Тернополі службовці описали та вилучили у боржника автомобіль марки «Volkswagen Caddy». Заборгованість по виконавчому провадженні на початок березня склала майже 75 тис. грн. З боржника, який тривалий термін ухилявся від сплати аліментів, стягнуто 27 тис грн. заборгованості. Також складено 2 протоколи про вчинення боржниками адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) .
Результатом роботи мобільної групи у Тернопільському районі стало стягнення 13 тис. грн. заборгованості по аліментах із боржника, який тривалий термін ухилявся від сплати аліментів, а також складання 2 протоколів про вчинення боржниками адміністративного правопорушення за ст. 183-1 (КУпАП).
Заборгованість перед дитиною жителя Бучацького району на початок березня становила майже 42 тис. грн. Державними виконавцями описано житловий будинкок, в селі Млинки, вказаного району. Під час роботи мобільної групи боржником погашено заборгованість на суму 5 тис грн., повідомляє начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов

За дві доби на Тернопільщини випаде снігу на пів метра?

ДТП у Заліщицькому районі: пасок безпеки міг би врятувати пасажирку від значних травм