У широколанівському військовому полігоні твориться казна що

Поділитися

У широколанівському полігоні, що в Миколаївській області, ситуація виглядає жахливою із постів солдатів, які там знаходяться. Сергій Марков, який приїхав туди на навчання, запостив кілька шокуючих фото.


***

У далекому 2016-му, коли мене вже навіть не було на полігоні 93 ОМБр у Черкаському (тому все мало налагодитися – ніби ж інші рота не відкриють))), там сталися дві прикольні історії.
1. Про побут бригади написав пост Білий Писюлькін, якщо не помиляюсь. З ним провели виховну бесіду в ході якої пояснили, що він за це _сяде_. Чому? Тому що він відкрив широкому загалу військову таємницю – місце розташування бригади (прес-служба якої до того сто разів написала про вихід на цей полігон, про нагородження штабних героїв на полігоні, про навчання на ньому тощо, згадували про це і ЗМІ).
2. Бійці надіслали фотки чудового побуту військових Olena Kozachenko, яка тоді працювала на Слідство.інфо. Вона їх запостила. Дебіли при погонах навіть не звернули уваги на те, що це допис Олени, а не мій – і почали передивлятися фотографії у телефонах та планшетах хлопців з мого бату, допитувати пацанів на тему “хтооооо відпраааавив фооооото Бурлакооооовій” та залякувати.

… У 2017, коли ми з 54-ю відпочивали у Башкирівці, туди вперто не пускали журналістів. Не пустили знімальну групу Невидимого батальйону Марія Берлінська, яка мала знімати Оксана Якубова. Не пустили ЗІК (нічого, ми їм відзняли ту красу на телефон, і зі мною особисто відкрито залупатися командування вже бажання не мало). Влаштували істерику та поставили бригадну розвідку охороняти периметр коли до паркану наблизився Stefan Serhiy (вітаю його ще раз із Шевченківською премією, отриманою вчора))) з камерою.

Чи було чого соромитися? Може, трішечки. Але стопіцот мільйонів з держбюджету не виділялися ані на Черкаське, ані на Башкирівку – то, чорт, чого ж в принципі було очікувати від тих місць. Хіба хоч трішечки менш свинського ставлення до облаштування побуту бійців – але трішечки. І крутою, гідною реакцією керівництва будь-якого рівня було б ВИЗНАТИ ПОМИЛКИ ТА ЇХ ПООБІЦЯТИ ЇХ ПО МОЖЛИВОСТІ ВИПРАВИТИ, а не битися в істериці, кричати що все неправда та погрожувати кримінальними справами за розкриття військових таємниць. Гроші ж, кажу, шалені на те все одно не виділялися.

… Зате шалені гроші виділялися на Ширлан )) і там все мало бути в ажурі ще з минулого року. Весняні фото з цього нового раю для військових цього тижня виклала Yulia Matvienko, Білка. Не тільки вона, але саме її за це вже намагаються з’їсти. Що тут скажеш… не вдавіться ))

І, господи, які ж ви всі п….и, шановні генерали.

Lera Burlakova









Новенький асфальт на тернопільській дамбі “поплив”

Юлія Тимошенко отримала 8 березня оригінальний подарунок