До Тернополя приїде найшвидший піаніст світу

Поділитися

14 квітня у Тернополі перебуватиме канадський піаніст українського походження.
Любомир Мельник – канадський композитор українського походження, більш відомий як найшвидший піаніст на планеті. Маестро здатний грати 19,5 нот в секунду кожною рукою, чим користується аж ніяк не для демонстрації своєї техніки.

Ще на початку 80-х піаніст Любомир Мельник розробив власну нотацію і техніку гри надшвидких арпеджіо (звану «безперервною музикою»), написавши безліч творів з її використанням. Оскільки мало хто може виконати його твори, Любомир виступає сам, демонструючи неймовірне і щоразу вражаюче володіння інструментом.

Мелодизм творів не в зміні нот, а в накладенні і взаємодії обертонів, які виникають з цілих лавин і шквалів нотних потоків. Створюється безперервне полотно звуку, в яке Любомир раз у раз вплітає різні нитки і візерунки, роблячи це легко і невимушено, що надає його музиці звучання, характерне для цілком повільного ембієнту.

Він музикант світового рівня. Про нього пише BBC, «The Guardian» та у захваті знаменитий німецький композитор, піаніст-неокласик Нільс Фрам. Йому незабаром 70, а концерти з успіхом проходять по всьому світу: в Канаді, Швеції, Англії, Франції, Німеччині, Італії, Польщі, багатьох інших країнах і навіть в Австралії. Півтора роки тому вперше приїхав з концертом і до України.

Любомир Мельник дасть концерт о 19 годині у тернопільській філармонії філармонії.

Вартість квитків у Тернополі від 100 до 350 гривень ( у Києві на концерт 17 квітня – від 200 до 600).


Працівниця університету винесла з аудиторій 16 комп’ютерів

Обрізання по-тернопільськи