Партія “Батьківщина” на підкуп виборців на Тернопільщині виділила 3 мільйони гривень?

Поділитися

У дорогому приватному готелі «Крайня хата» в селі Торське Заліщицького району проживає представник ВО «Батьківщина» з Києва Валентин Віталійович Ходулін. Він же є керівником виборчого штабу цієї політичної сили на майбутніх виборах до місцевих Товстенської селищної та Дорогичівської сільської ОТГ в Заліщицькому районі. Зі слів обслуги готелю, поважного гостя та носимий сейф охороняють дві особи атлетичної тілобудови. Серед його відвідувачів усі члени місцевого осередку «Батьківщини». Періодично гостем є сам очільник обласної організації Василь Деревляний.
Галантність Валентина Віталійовича підкреслюють масивний золотий ланцюжок без хрестика, елітний годинник Longines та постійний аромат щойно вжитого віскі. Здавалось би, живе собі партійний функціонер у своє задоволення та не порушує Закону.
Проте, жителі сіл, де вже цієї неділі відбудуться вибори, переконалися в іншому. Селами Головчинці, Свершківці, Шутроминці, Товсте, Хмелева, Дорогичівка, Королівка та Литячі пройшла інформація, що на вихідних можна заробити 500 гривень. Для цього потрібно проголосувати за кандидатів від ВО «Батьківщина». Напередодні необхідно підписати своєрідну «угоду» з представником В.Ходуліна з місцевих тимошенківців та отримати 250 гривень авансу. Решта коштів можна буде забрати після пред’явлення фото виборчого бюлетеня з потрібною відміткою. Враховуючи, що в багатьох виборців цих сіл відсутні телефони з відповідними можливостями, з останніми досягається домовленість про видачу другої половини платні у разі проходження до ради більше 7-ми представників від Батьківщини (з 14, тобто, у разі забезпечення контролю за громадою).
Зі слів керівника підрозділу безпеки та партійної дисципліни обласного осередку ВО «Батьківщина» Василя Облещука, в обох громадах проживає близько 6700 чоловік, з яких на вибори прийде від сили 3000. В.Ходуліну Центром нарізано укладання згаданих «угод» у розмірі не менше 67 відсотків. Крім цього, виділено по 1 млн гривень для навернення на свій бік переможця на виборах голів ОТГ з числа самовисуванців. Загалом, в згаданому носимому сейфі Валентина Віталійовича міститься 3 мільйони гривень. Проблема у Василя Облещука в тому, що місцеві тимошенкцівці почали масово липувати укладання угод з метою самозбагачення.
Що вийде з цього переконаємося незабаром. Курс 30 срібняків на даний момент складає 500 гривень.
Yuruy Petruk

Табак для кальяна: все що потрібно знати.

Які переваги мають риштування (будівельні ліси).

Під час акції протесту тернополяни прирівняли міського голову Сергія Надала з Путіним

На Тернопільщині надходять звернення про підкуп виборців ОТГ