Тернополяни проти побудови фейкового McDonald’s “курятником Заставного”

Поділитися


Сьогодні у Тернополі відбулася акція протесту щодо побудови McDonald’s на майдані Перемоги. Тернополян організував підприємець і колишній депутат Михайло Ратушняк. Колишній політик зарікся, що ця акція не є піаром і він більше ніколи не буде кандидувати в депутати чи на посаду мера. На думку Ратушняка і його однодумців, ніде у цивілізованих країнах не забудовують площі і майдани.Про це висловились тернопільські архітектори.

Великої підтримки акція не отримала. Перехожі і мешканці прилеглих будинків не вийшли на допомогу. Так було й вчора, коли Ратушняк з двома друзями заблокували пішохідний перехід.

Сьогодні на годину були зупинені будівельні роботи. Дискусія тривала цивілізовано. Будівельники пообіцяли надати відео, коли протестувальники вчора били їхніх водіїв, техніку. Дехто був навіть напідпитку. Проте, на момент публікації о 17 годині 30 хвилин ми так і не отримали жодного файлу.

Неофіційно тернополяни вже знають, що будівництвом фейкового McDonald’s взялися структури, близькі до нардепа Романа Заставного.

Просто зараз значно легше проводити будівельні роботи під захистом міжнародного бренду, а згодом буде оголошено відкриття так званої “Львівської брами”. Поруч з будівництвом нібито викуплено вже приватний будинок, на місці якого буде зведено один із кінців арки над дорогою.

ЖУРНАЛІСТ ТЕТЯНА КОЛЕСНІК СЬОГОДНІ ПОДІЛИЛАСЯ ІНФОРМАЦІЄЮ У СОЦМЕРЕЖІ

Вже навіть з інформаційного стенду зрозуміло, що McDonald’s не має жодного стосунку до цього дикунського будівництва. Адже центральний офіс американської компанії знаходиться у столиці за адресою вул. Гришка, 7, а будує його якесь одоробло, що знімає кімнату на бульварі Марії Приймаченко. Насправді ж американці проводять дані будівництва завжди легально, проводячи громадські слухання і виключно власними силами, інформуючи про хід робіт…


А ось про причетність до будівництва “курятника Заставного” свідчила присутність депутата-бепепешника Павла Бича, який є радником голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни. Чиновник запевнив, що прийшов сюди як депутат міської ради від цього округу і витрачений робочий час відпрацює в обідню перерву. Хоча таке не передбачено чинним законодавством.Так само були й громадські діячі, які перебувають в орбіті нардепа.

Та й техніка, яка проводить підготовчі будівельні роботи, риття котловану та вивіз землі теж з орбіти “ласківецького зятя”. Про те, що це буде заклад громадського харчування нардепа знають навіть прості робітники. Не на камеру чоловіки підтвердили наші здогадки, аргументуючи це тим, що навколо будівництво постійно крутяться посіпаки Заставного.

Правда також протестувальники неорганізовані. Акція організовувалась нашвидкоруч і була малочисельною. Перекриття вулиці сьогодні так і не відбулося. Планують це зробити з понеділка. Але навіть якщо це буде зроблено – що далі? Байдужість тернополян нині зашкалює… Підтримають команду Ратушняка хіба активно підприємці, яким будівництво завдає фінансові збитки… Молодь в екстазі від того, що зможе з’їсти якусь гидоту у закладі швидкого приготування і для цього не треба їхати ні до Львова, ні до столиці.


Щоб відправити юнаків з Тернопільщини в армію, вчора їх всю ніч ловили селами?

Відійшов у вічність Михайло Левицький