У столиці знищують Національну спілку композиторів України

Поділитися

Здійснюється геноцид музичної культури України!!!

Ми – представники української культури опинились у катастрофічній ситуації: йдеться про руйнування основ сучасної музичної культури, яку представляє Національна спілка композиторів України. По суті, відбувається її тотальне знищення!
50 років відомий в усьому світі Будинок композиторів України (вулиця Пушкінська 32) пов’язаний з історією української музики та її видатними представниками, серед яких – Л. Ревуцький, Б. Лятошинський, І. Шамо, Платон і Георгій Майбороди, О. Білаш, сучасні всесвітньо відомі композитори – М.Скорик, Є. Станкович, В.Сильвестров. Відтак цей будинок є надзвичайно важливим об’єктом історико-культурної спадщини національного значення.
Сьогодні Національну спілку композиторів України агресивним, підлим і підступним чином позбавляють приміщення, де вирує музичне життя. У цьому звинувачуємо Постійну комісію з питань власності Київської міської ради на чолі з членом партії «Самопоміч» Антонєнком Л.В., яка діє методами класичного провладного рейдерства.
Користуючись бюрократичними механізмами, творчу Спілку, що є неприбутковою громадською організацією і не має жодних статків, штучно доводять до банкрутства, придушують боргами, тим самим позбавляючи композиторів і всіх, хто любить музику, спілкування з мистецтвом. Підкреслюємо, що всю свою фестивальну, концертну, конкурсну, вже не кажучи про композиторську діяльність НСКУ здійснює по суті на волонтерських засадах.
У нас не залишається інших важелів для порятунку Спілки, аніж звертатися до широкої громади в надії на підтримку.
Правління НСКУ

У Тернополі злодій викрав декілька банок ікри

Як зробити «стоп-кадр» життя та створити успішну історію, дізнаєтесь у новому українському фільмі “Сквот32”