Це не кадри з кримінального фільму і не затримання відомого злочинця – це призов в армію України у Зборові

Поділитися

Тернопільська інтернет-газета “Про все” повідомляла 12 квітня, щоб відправити юнаків з Тернопільщини в армію, вчора їх всю ніч ловили селами. Матеріал містить розповідь батьків, що у селі Нирків невідомі викрали 20-річного хлопця. Він був на місцевому стадіоні. Забрали мобільний телефон. Батьки пережили нічний жах в пошуках сина. Хлопчина зміг зателефонувати батькам лише сьогодні вранці, коли віддали мобілку у тернопільському військкоматі. Повістки досі юнак не отримав. Сказали, що довозять справи із Заліщик… Особливо вразило, що дорогою, поки везли юнака в Тернопіль автівкою, військові вживали алкоголь… Замітку про це прочитало понад 55 тисяч жителів нашого краю.

Після такого розголосу, здавалось, що військові комісари будуть поводитись адекватніше. Проте, за якийсь час двоє “хамів у пагонах” почали тероризувати наші сторінки у соцмережах, мовляв, які журналісти непатріотичні… Проте, читачі поставили на місце бидло з тернопільського військкомату.

Сьогодні уповноважений з прав людини у Тернопільській області Володимир Шевченко поширив пост з відеозаписом із Зборова:”По суті відео: це не кадр з кримінального фільму і не затримання відомого злочинця – це призов в армію України у Зборові! Тривала ця спроба викрадення до 10 хвилин, аж поки люди не викликали поліцію. Результат в хлопця пошкоджена рука (він після операції і розійшлись шви), поліція відмовилась реєструвати заяву від потерпілого і немає направлення на СМЕ. Розкажіть мені ще хтось про підвищення довіри до влади!”

Заява речника ЄС щодо часткового відкриття Керченського мосту

У селищі Таромське волонтери виявили 36 мішків із речами загиблих воїнів в Іловайському котлі