Депутатське розслідування класичного рейдерства успішного ТОВ Екор ТЗ

Поділитися

На історії розвитку подій у товаристві з обмеженою відповідальністю Екор ТЗ в Тернополі, яке було найкращим виробником гречаних круп та багаторічним зразковим платником податків в області, бачимо “класичний” приклад того, як просто в окремо взятому, успішному в масштабах держави, підприємстві статутна меншість рейдерує ТОВ, тобто класичне рейдерство тепер має місце і в Тернополі.

Вищим органом управління ТОВ Екор ТЗ є Збори учасників Товариства, а кворум для проведення легітимних Зборів учасників ТОВ Екор ТЗ – 60 % голосів учасників, згідно Статуту ТОВ, затвердженим на загальних установчих зборах учасників ТОВ 07.12.2011. З того часу жодних легітимних зборів учасників ТОВ по змінах в Статуті ТОВ чи прийнятті нової редакції Статуту, змін в установчих документах ТОВ не відбувалось та юридично не зафіксовано. Відповідно на сьогодні чинним є лише Статут ТОВ, прийнятий 07.12.2011.

Починаючи з 2017 року невелика частина учасників ТОВ, а саме Джоджик Я.І., Федько В.Г., Горук А.З., Гудз С.В., сумарна частка статутного капіталу ТОВ яких складає біля 8 %, почали розхитувати роботу ТОВ з метою рейдерського захоплення та перебирання на себе повного контролю над ТОВ. І це при тому, що жоден з перелічених учасників ТОВ Екор ТЗ ніколи за всю діяльність жодним чином не приклався до роботи та розвитку товариства.

А те, що ТОВ Екор ТЗ знаходиться на вищих щаблях рейтингу успішності в Україні та являється кращим платником податків в Тернополі заслуга лише і тільки директора Галатовича І.Я., який з 1997 року одноосібно та самотужки підняв та розвинув ТОВ Екор ТЗ.
При цьому у своїх рейдерських планах Джоджик Я.І., Федько В.Г., Горук А.З., Гудз С.В. використовують ПрАТ Технотерен-Обрій як правонаступника ЗАТ Технотерен-Обрій, яке засновано шляхом реорганізації перетворення ЗАТ в ПрАТ, і мало своїм наслідком припинення ЗАТ Технотерен-Обрій як юридичної особи.
Якщо ПрАТ Технотерен-Обрій є правонаступником ЗАТ Технотерен-Обрій, то ПрАТ отримало тільки право на частку у статутному капіталі ТОВ Екор ТЗ, а не право на участь у ТОВ Екор ТЗ.
Спроби подачі державним реєстраторам сфальшованих нелегетимними «зборами учасників» документів на реєстрацію змін в ТОВ Екор ТЗ були відхилені через порушення статутних вимог :
– управлінням реєстрації Тернопільської міської ради, де первинно і було зареєстровано ТОВ Екор ТЗ
– відділом реєстрації Тернопільської РДА через порушення статутних вимог.

Однак це не зупинило бажання рейдерського захоплення ТОВ Екор ТЗ особами Джоджик Я.І., Федько В.Г., Горук А.З., Гудз С.В., а тому були спроби ними здійснити державну реєстрацію «змін» в інших містах :

– Житомирською обласною філією комунального підприємства «центр державної реєстрації», держ. реєстратором Богуш О.В. 22.12.2017
– державним реєстратором Байковецької сільської ради Тернопільської області Федів О.С. 05.02.2018
Але наказом Міністерства юстиції України № 425/5 від 19.02.2018 на підставі висновку комісії з питань розгляду скарг у сфері держ. реєстрації було скасовано реєстраційні дії у ЄДР стосовно ТОВ Екор ТЗ реєстраторами в Житомирі та Байківцях, а самим реєстраторам заблоковано доступ до ЄДР.

Але і це не зупинило рейдерів Джоджик Я.І., Федько В.Г., Горук А.З., Гудз С.В., і тому вони спочатку звертаються до приватного нотаріуса Кременецького району Фріз Н.Н., яка в протизаконний спосіб посвідчила підписи на сфальшованих документах «загальних зборів ТОВ Екор ТЗ», а потім з цими вже «посвідченими документами» звертаються до державного реєстратора Почаївської міської ради Рожко Р.К., який через матеріальну зацікавленість та залежність, вчиняє державну реєстрацію змін до установчих документів ТОВ Екор ТЗ. Одразу після реєстраційних дій реєстратора Рожко Р.К., ті ж самі рейдери, а саме Горук А.З., подають до Тернопільського окружного адміністративного суду позовну заяву про скасування реєстраційних дій реєстратора Рожко Р.К. і в такий спосіб перешкоджають справжньому оскарженню протиправних дій держ. реєстратора Рожко Р.К. в Міністерстві юстиції.

В подальшому пан Горук А.З. 11 червня 2018 зробив заяву до суду про зміну предмету свого позову, а 2 липня подає до суду заяву про відмову від свого позову, і 4 липня 2018 на судове засідання не з’явився. Тернопільській окр. адм. суд закриває провадження по справі за позовом Горука А.З до дер. реєстратора Почаївської міської ради Рожко Р.К.. Класика рейдерства. Час виграно, дії реєстратора треба оскаржувати заново … чого власно і добивались Джоджик Я.І., Федько В.Г., Горук А.З., Гудз С.В.
Тому що в саме в цей час державний реєстратор Почаївської міської ради Рожко Р.К., який ще перебуває у судовому проваджені, 27 червня робить головний злочин – на підставі чергових сфальшованих документів «зборів учасників ТОВ Екор ТЗ» від 26 червня, реєструє зміни в статутних документах ТОВ Екор ТЗ, реєструє «нового» директора ТОВ Отовчеця Л.К., якого на незаконному та нелегітимному «зборі учасників» обрали директором.
Далі рейдери використали знайому всім схему захоплення підприємства, а саме :
– гр. Отовчець Л.К. заключає договір з Тернопільською філією приватної охоронної фірми «венбест», і поки справжній директор ТОВ Екор ТЗ пан Галатович І.Я. знаходиться у законній відпустці, 29 червня 2018 фізично захоплюють територію та адмін. будівлю ТОВ Екор ТЗ.

Будь-які подальші реєстраційні дії щодо ТОВ Екор ТЗ після 15 грудня 2017 року ініційовані рейдерами Джоджик Я.І., Федько В.Г., Горук А.З., Гудз С.В. та ПрАТ Технотерен-Обрій, що вчиняються на підставі «зборів учасників», які не набирали 60 % голосів учасників є незаконними. Підроблення документів рейдерами і далі набирає обертів, всі їх наступні рішення грунтуються лише на підроблених документах «зборів учасників» від :

– 15 грудня 2017, – 5 лютого 2018, – 23 квітня 2018, – 26 червня 2018 року.

Треба зазначити, що будь які зміни в статуті Товариства для приведення статуту до будь-яких нових вимог законів про Товариства, які регламентують діяльність Товариств, не можуть відбутись «автоматично», а набувають легитимности лише при наявності на зборах учасників кількості голосів учасників у %, що зазначено в статуті ТОВ – 60%.

3 серпня 2018 Тернопіль

Олександр Башта

Хто загубив золоту сережку в Тернополі?

Про VIP-кумівство та екологічний геноцид