У Підгайцях влада забере гроші в найзлиденніших

Поділитися

На Тернопільщині в Управлінні соціального захисту населення Підгаєцької райдержадміністрації виявлено порушень на суму 530 тисяч гривень.  Про це повідомляють фахівці управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області, які  завершили ревізію в управлінні соціального захисту населення Підгаєцької райдержадміністрації. Під час ревізії виявили нібито порушень на суму 530 тис. грн.
Зокрема, виявлено безпідставну виплату соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та компенсацій особам, які здійснюють догляд за інвалідами чи надають соціальні послуги на суму понад 262 тис. грн. Яка причина “безпідставності” – не вказують. Ймовірно, не маючи можливість прожити на злиденні гроші від держави, люди на якийсь час їздили на заробітки за кордон…
Також, управлінням зайво перераховано до Пенсійного фонду України 148 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування по особах, які здійснювали догляд за інвалідами I групи та престарілими, що досягли 80-річного віку. Це також, найімовірніше, повязано із заробітчанами, які змушені залишати стареньких батьків і заробляти копійку за кордоном.
Крім цього, установлено, що 27 осіб, які звернулися за призначенням житлових субсидій, не повідомили управління про отримані доходи від продажу транспортних засобів чи здійснені витрати на суму понад 50 тис. грн.

Через це посадовці управління незаконно призначили та зайво перерахували надавачам житлово-комунальних послуг субсидій на суму 119 тис. грн.
Під час ревізії забезпечено відшкодування зайво виплачених 461 тис. грн та попереджено незаконних виплат на 62 тис. грн. Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів, повідомляє прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області

На тлі пропаганди проросійської загрози Порошенко згуртує навколо себе “патріотичний електорат”?

У школах України проведуть урок мрій, щоб навчити дітей мріяти без меж і йти до мети