У школах України проведуть урок мрій, щоб навчити дітей мріяти без меж і йти до мети

Поділитися

У вівторок 4 вересня у  школах по всій України проведуть урок, на якому діти говоритимуть про свої мрії. Щоб долучитися і провести такий урок  – можна вже скачати всі необхідні матеріали тут.

           Концепцію уроку  розробили найкращі  вчителі – фіналісти премії Global Teacher Prize Ukraine 2017 разом з командою Освіторії  та Наталею Мосейчук. Організатори задумалися про цей урок, бо  побачили результати соціологічних досліджень, які засвідчили, що, на жаль, майже всі українські діти не вміють мріяти без меж і плутають матеріальні бажання та мрії,  їм треба пояснювати, що таке мрія і чому вона така важлива в житті кожного з нас. У червні цього року  Українська маркетингова група, 1+1 медіа, Фонд Ти не один, проект Здійсни мрію презентували соціологічні дослідження «Про що мріють діти?».  Як виявилося, у суспільстві склалася сумна ситуація, і тільки 5% дітей мають великі мрії, а решта під мріями розуміють здебільшого бажання про розваги, подорожі, матеріальні практичні речі. Мрії не вважаються в родині чимось серйозним. Але майбутнє кожного і всіх нас починається з мрії.  Дітям треба вчитися мріяти по-справжньому і бачити широкі горизонти, знати, як треба йти до мети, не здаватися, що можна щодня робити на шляху до мрії, бо мрія відкриває життєве покликання. До речі, саме мрія – це головний мотиватор для того, щоб вчитися, обирати майбутню професію. 57% опитаних дітей саме заради своєї мрії хочуть вчитися і розвиватися, і здійснення однієї мрії одразу мотивують дітей мріяти далі, радіти життю.

           45 хвилин вчителі розпитають учнів про мрії і порадять, як їх здійснити. Заняття має бути у формі гри, малювання, спортивних активностей. Основне завдання – надихнути дітей перед учбовим забігом побачити безмежний світ своїх можливостей.

            «Вчителі можуть навчити дітей мріяти амбітно, можуть надихнути мріяти яскраво.  А діти, які яскраво мріють, виростають у дорослих, які є щасливими і які готові працювати заради досягнення цих мрій» – розповіла голова громадської спілки  «Освіторія» Зоя Литвин. На порталі Освіторія є вільний доступ до всіх матеріалів уроку мрій

            «Я вірю, що цей урок допоможе дітям відкритися, відчути натхнення і знайти свою мрію. Уявляєте, 30 учнів класу, зациклених на комп’ютерних іграшках, раптом трансформуються у космонавтів, винахідників, диво-техніків та модельєрів – у справжніх мрійників, які стараються, аби їхня мрія здійснилася! Це наша мета – відкрити для дітей справжній світ мрій, і я дякую всім хто допомагає разом з нами надихати дітей та їх батьків на мрії, хто бере участь в арт-марафоні #моядитячамрія. Всі малюнки мрій стануть частиною великого променю, який у грудні відправить мрії до зірок, щоб їх побачив цілий Всесвіт» – поділилася своїми очікуваннями Лідія Таран, фея проекту Здійсни мрію.

У Підгайцях влада забере гроші в найзлиденніших

У Тернополі розвелося наркоманів як бродячих собак