“Херсон – рускоязичний город” і фейкова постанова МОН: херсонським школярам нав’язують російську мову

Поділитися

В деяких школах міста Херсона в наказовому порядку почали вводити уроки російської мови у молодших класах. Батьків змушують підписувати заяви про те, що вони не заперечують, що їх діти будуть вивчати російську мову.

Це стосується 2-х класів міських ЗОШ, зокрема, 12-ї школи міста. Директори шкіл посилаються на те, що “Хєрсон – рускоязичний город”, і що це все ніби то через розпорядження Міністерства освіти і науки. Але МОН ніяких подібних документів не видавало. І не могло видати – таке розпорядження йшло б врозріз чинного Закону “Про освіту”, норми якого вимагають вводити російську як іноземну тільки за згодою батьків. А на прикладі Херсону ми зіткнулися з примусом.

До того ж органи влади не оприлюднювали документів, які б чітко фіксували наявність в місті російської (не “російськомовної”, а саме російської) національної меншини, отже, мотиви пропонувати дітям вивчати російську мову (в 12-й школі, наприклад, це 2 години на тиждень) можуть лежати в політичній площині, повідомляє Центр зовнішньополітичних досліджень ОПАД

“Похресниця” Ванги виявилась шахрайкою

Поліція затримала 7 кримінальних авторитетів