Коли правоохоронці Тернопільщини почнуть виконувати свою роботу і зупинять дерибан на ремонтах доріг?

Поділитися
Керівник Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Богдан Юлик

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області 24 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «БМБуд» експлуатаційне утримання автодоріг державного значення на 450,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Догляд 271 км доріг замовили строком до кінця 2020 року. Підряд включає ліквідацію вибоїн асфальтобетонного покриття, холодне фрезерування, засипання промоїн і просідань, заміну бортових каменів, водопропускних труб і світлофорів, косіння трави, розбирання покриттів із плитки й асфальтобетону, посипання доріг протиожеледними матеріалами, фарбування і заміну знаків та огороджень, прибирання сміття і снігу тощо.

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані ані замовником, ані підрядником, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк на будівлі та споруди експлуатаційної та автотранспортної служб становить 12 років, на земляне полотно – 10 років, на основу дорожнього одягу, мости і цементобетонне покриття – 8 років, на водопропускні труби і регуляційні споруди – 6 років, на дорожнє огородження та розмітку полімерною стрічкою – 5 років, на асфальтобетонне покриття – 5 років, на розмітку пластиком – 3 роки, на дорожні знаки і напрямні стовпчики – 2 роки, на інші послуги – рік, на розмітку фарбою – півроку.

На заробітну плату піде 19,74 млн грн., тобто 4% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2% – 7,60 млн грн.

Ціна угоди на 8% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 488,95 млн грн.

Як писали «Наші гроші.Львів», фірма «БМБуд» зареєстрована в Тернополі в грудні 2016 року. Донедавна її засновниками були Олександр Івахів та Андрій Самарик – тренери місцевих спортивних клубів, до відкриття яких долучився начальник Тернопільської САД Богдан Юлик, син екс-начальника УСБУ у Тернопільській області Івана Юлика.

У травні Тернопільська САД підписала майже двісті договорів з «БМБудом» про ремонт доріг на майже 27 млн грн, поділивши дороги на ділянки по 40 метрів і таким чином уникнувши проведення конкурсних процедур.

Тоді засновниками «БМБуду» були Олександр Івахів та Андрій Самарик – тренери місцевих клубів з тайського боксу. Після скандальних замовлень, у серпні, фірму перереєстрували на мешканця Тернополя Євгенія Бєлаша. Про попередній його бізнес-досвід відомо тільки те, що у травні він зареєструвався приватним підприємцем (основна діяльність − торгівля будівельними матеріалами).

За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, при пошуку за повним ім’ям Євгенія Бєлаша видає довідку лише про три малі квартири, які були чи й досі є у його власності. Зі зміною засновника «БМБуд» формально переїхав на іншу вулицю − Текстильну, 30, однак вказує в документах фактичну адресу по вул. Лисенка, 8А.

Директором «БМБуду» зараз є депутат Бережанської райради від партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка Нестор Колодка, який раніше керував філією «Бережанський райватодор» ДочП «Тернопільський облавтодор», а підписантом значиться Володимир Рубашевський.

Загалом із травня переможець отримав підрядів на 503,55 млн грн., переважно в місцевих САД та облавтодору, з яких нинішній – найбільший.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Техно-Буд-Центр» Григорія Процика з Тернополя, причому ніхто не знижував ціну під час торгів. Раніше співвласником фірми-суперника був Любомир Грегоращук, чий син Андрій був депутатом Тернопільської міськради від партії ВО «Свобода».

Андрій Грегоращук є зятем екс-керівника Служби автодоріг у Рівненській області Юрія Проника, який раніше обіймав аналогічну посаду в Тернопільській області. Син Проника Орест також керував ДАК «Автомобільні дороги України».

Натомість українське представництво «Алтйол Iншаат Тiджаред Лiмiтед Шiркетi» (Туреччина) не допустили до аукціону через відсутність статусу юридичної особи в ЄДРПОУ, даних про кваліфікацію основних працівників і залучення субпідрядників, а також документів на підтвердження повноважень підписанта тендерної пропозиції, повідомляють “Наші гроші”

Кріпакам Кремля дума підняла пенсійний вік на 5 років

У Тернополі оперативники викрили 14-річну кишенькову злодійку із Закарпаття