Мешканці Теребовлі боряться за історичну спадщину

Поділитися

Центральну вулицю Теребовлі, вул.. Князя Василька, цього річ Служба автомобільних доріг Тернопільщини вирішили нарешті відремонтувати, але як у нас часто буває, добру справу перетворюють у конфліктну ситуацію. Так вийшло і тут. Проблема в тому, що дорога має покриття із бруківки, яка встелена ще за часів Австрійської імперії та має для теребовлянців історичне значення, надаючи тисячолітньому княжому місту духу давнини, до того ж, це єдина вулиця Теребовлі, яка має бруківочне покриття та ще й знаходиться у центральній частині міста, а її вирішили перекрити асфальтним покриттям.
Відповідно це не могло не обурити теребовлянську громаду і особливо, патріотично налаштованих громадян та громадські організації. Тому, у суботу 29 вересня місцева громада перекрила центральну вулицю міста із гаслом «Не дамо закатати в асфальт княже місто». Висуваючи вимоги не замінювати бруківку асфальтним покриттям, а перекласти ту бруківку яка є, а також добудувати об’їздну дорогу біля Теребовлі, яка вже десятки років є у замороженому стані.
Свої вимоги активісти передали через правоохоронні органи, оскільки і суботній день із місцевих органів влади ніхто до протестуючих не вийшов, та намітили на понеділок зустріч із представниками місцевих органів влади та місцевого самоврядування а також обов’язково із начальством Облавтодору та Службою автомобільних доріг України в Тернопільські області, де на пряму будуть висувати свої вимоги, в іншому випадку протестні акції в т.ч. з перекриттям догори продовжуватимуться у більших масштабах.
Теребовлянський осередок НВР «Правого сектора» тримає ситуацію під контролем та спільно із громадою бореться за наше історичне надбання.

Правий Сектор Тернопільщина

Допоможіть встановити особу злодійки

Допоможіть розшукати злодійку