Справа знищення школи мистецтв: Ярина Герета оприлюднила шокуючі факти

Поділитися
Ярина Герета

Педагог знищеної школи мистецтв Ярина Герета оприлюднила у соціальній мережі Фейсбук інформацію про те, що ж відбувається нині з колективом. Виявилось, влада переступила через людей…
“Крісла директора школи мистецтв Ігоря Герети вже не існує – 6 вересня в Єдиний державний реєстр внесено відомості про припинення юридичної особи. Отже, ніякої боротьби за крісло директора як такої просто не може бути. І не було.
Продовжується суд за моїм позовом до обласної ради щодо незаконного призначення Maria Gudyma директором ТОЕКШМ ім.І.Герети.
Тернопільська обласна рада порушила Закон України “Про освіту”, не провівши ніякого конкурсу на заміщення вакантної посади директора. Сесія ТОР просто прийняла рішення про призначення
Гудими М.І., а вона в свою чергу чемно виконала завдання ТОР і ТОДА ліквідувати ТОЕКШМ ім.І.Герети.
Тож я подала позов щодо незаконного рішення ТОР, а не за крісло директора вже не існуючої школи. Це редакційна помилка.
Рішення про реорганізацію-ліквідацію ТОЕКШМ прийнято 28 березня 2018 року. А позов поданий в травні 2018.
До речі, Гудима М.І. за час директорства в школі мистецтв неодноразово порушувала закони і права працівників школи.
Що стосується мене, то мене розрахувала з робити за ст.40 п.1( звільнення через реорганізацію), виславши мої документи поштою: Трудову книгу, Медичну книжку і витяг з Наказу про моє звільнення навіть без опису).
Мені не видали Атестаційного листа і в Трудову книгу не вписано ні категорії ні звання. Мало того, навіть розрахунок зі мною провела не в повному обсязі – мені не виплатили компенсацію за невикористані соціальні додаткові відпустки і відповіді на мою заяву щодо цих виплат мені не дала.
У Наказі про звільнення сказано, що мене звільнено у зв’язку зі скорочененням кількості працівників згідно із штатним розписом. Але ні штатного розпису, ні повідомлення згідно з Законом про кількість ставок, ні узгодження з профспілкою не було.
. Гудима не вважала за потрібне дотримання Законів і прав вчителів.
Із 86 звільнили 35.
З трьох – незаконно зняли звання. І все це тільки за те, що ми не схилили покірно голови, а продовжуємо боротьбу у судах проти незаконного рішення обласної ради щодо ліквідації нашої школи і її злиття з 21 ліцеєм.
Звільняли всіх “неугодних”. Навіть учителя інформатики в початкових класах, яка є єдиним годувальником сім’ї, матір’ю двох дітей (меншій дитині немає ще й 3 рочків).
А мені 47. Я інвалід 3 групи і теж одна утримую мою сім’ю. В мене донька-студентка. І я йду на біржу. І тепер змушена подати ще два позови. Один із них щодо порушення моїх трудових прав. А інший щодо незаконного використання імені мого батька Ігоря Герети стосовно новоствореного ліцею номер 21.
Звільнили і Голову трудового колективу школи Ленько І.П. і зняли звання “старший вчитель”.
Звання “старший вчитель” зняли і з вчителів біології Шевчук Л.А. та математики Похонського В.С..
Звільнили і Голову профспілки…
І все це зробила Гудима Марія Ігорівна.
І ще й мала наглість подати свою кандидатуру на посаду директора 21ліцею!
Я розумію, що школи вже нема. І Гудима М.І. вже не директор ТОЕКШМ. Але чому Тернопільська обласна рада має порушувати Конституцію і закони України, замість того, щоб захищати інтереси громади і працювати на користь громади?!
Чи не так?”,- написала Ярина Герета

.

У Тернополі затримали трьох наркоманів

Віце-прем’єр Кириленко побавився у зварника в Кременці