Тернополянин Юрій Щербань – бронзовий призер традиційних велоперегонів у Тернополі

Поділитися

160 велосипедистів завітали до Тернополя, що визначити чемпіона України в індивідуальній гонці на час, індивідуальній груповій гонці та гонці «Критеріум» в рамках Відкритого чемпіонату України з велосипедного спорту на шосе серед юнаків, дівчат, молодших юнаків та молодших дівчат. А також поборотись за призи уже традиційних для нашого міста 24-тих велоперегонів пам’яті майстра спорту, тернополянина Володимира Філіпенка.Як повідомляє обласне відділення комітету з фізвиховання та спорту МОН України, 28 команд із 16 областей нашої держави та команда з Бреста (Білорусія) з 7до 9 вересня проїхали на тернопільських трасах понад 200 км в трьох видах велосипедного спорту. Красивим завершенням змагань стала гонка «Критеріум», яка проводилась в самому центрі міста, біля готелю Тернопіль. Мешканці та гості міста мали можливість спостерігати за цікавою спортивною боротьбою юних велосипедистів, повболівати за тернополян та стати частиною велосипедного свята.

«Родзинкою» змагань стала церемонія нагородження переможців. Участь у ній взяли голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур і директор гонки Олександр Бірюков. Переможці та призери отримали медалі, грамоти, призи, а також традиційні дубові вінки для чемпіонів та випустили в небо голубів. З нагоди свята Степан Барна вручив учням Тернопільської ОДЮСШ секції велоспорту велосипеди, спортивну форму та обладнання.

«Разом з головою ОДА Степаном Барною вручили два новенькі шосейні велосипеди для обласної ДЮСШ. Їх отримали тренери Володимир Павелко та Іван Хомів, – ділиться враженнями начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур. – Крім того, були придбані більше, ніж на 50 тисяч гривень запчастини для велосипедів. До речі, востаннє перед тим купувались велосипеди майже десять років тому. Минулого року вдалось придбати сучасний диск для трекового велосипеда для спортсменів ШВСМ за майже 40 тисяч гривень. Він дає таку необхідну їм перевагу на велотреці.
Крім того, Авдаляну Артему і Сирнику Роману, спортсменам нашої ОДЮСШ, які виконали норматив майстрів спорту в цьому році, сьогодні вручено два спортивні костюми. Приємно було почути від головоного судді змагань та держтренера Мінмолодьспорту про те, що тернопільські змагання – найкращі серед усіх інших за рівнем організації та безпеки-супроводу для учасників. Висловлюю подяку керівнику обласного осередку Федерації велоспорту Олександру Бірюкову та ГУНП в Тернопільській області (начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол)”.

У підсумку переможцем за сумою трьох днів велосипедних перегонів став минулорічний переможець Андрій Пономар із Чернігова, на другу сходинку, після впевненої боротьби у «Критеріумі», піднявся теж чернігівчанин Денис Хотульов, а третім завершив змагання тернополянин, студент Технічного коледжу ТНТУ імені І.Пулюя Юрій Щербань.

У дівчат перші дві позиції п’єдесталу у представниць Хмельниччини: «золото» – у Нагуляк Дарини, срібло – у Калинюк Юлії, а бронзову нагороду здобула Малінова Юлія із Донецька.

В чемпіонаті України призерами та переможцями стали:

Групова гонка
Юнаки:

1 місце – Пономар Андрій (Чернігівська обл.)

2 місце – Кость Віталій (Миколаївська обл.)

3 місце – Стецюк Вадим (Хмельницька обл.)

Дівчата:

1 місце – Плоцідим Ананстасія (Хмельницька обл.)

2 місце – Нагуляк Дарина (Хмельницька обл.)

3 місце – Зайчук Валерія (ОК ім. І.Піддубного)

Молодші юнаки:

1 місце – Никипілов Олексій (Донецька обл. )

2 місце – Кабашний Валентин (Харківська обл. )

3 місце – Хацинський Кирил (Львівська обл. )

Молодші дівчата:

1 місце – Сафронюк Наталія (Хмельницька обл.)

2 місце – Трубчанінова Софія (Харківська обл. )

3 місце – Калинюк Марина (Хмельницька обл.)

Індивідуальна гонка на час

Юнаки:

1 місце – Пономар Андрій (Чернігівська обл.)

2 місце – Щербань Юрій (Тернопілька обл. )

3 місце – Хотульо Денис (Чернігівська обл. )

Дівчата:

1 місце – Нагуляк Дарина (Хмельницька обл.)

2 місце – Малінова Діана (Донецька обл. )

3 місце. – Богдан Аліна (Харківська обл. )

Молодші юнаки:

1 місце – Єрмак Марк (ОК ім. І.Піддубного)

2 місце – Сімон Семен (ОК ім. І.Піддубного)

3 місце – Кришталь Олександр (Хмельницька обл. )

Молодші дівчата:

1 місце – Балюк Єлизавета (Вінницька обл. )

2 місце – Червотюк Катерина (Хмельницька обл. )

3 місце – Махонько Вероніка (Житомирська обл. )

Гонка «Критеріум»:

Юнаки:

1 місце – Пономар Андрій (Чернігівська обл.)

2 місце – Хотульо Денис (Чернігівська обл. )

3 місце – Савчук Іван (Хмельницька обл. )

Дівчата:

1 місце – Калинюк Юлія (Хмельницька обл. )

2 місце – Нагуляк Дарина (Хмельницька обл.)

3 місце – Марущук Алла (Донецька обл. )

Молодші юнаки:

1 місце – Сімон Семен (ОК ім. І.Піддубного)

2 місце – Кришталь Олександр (Хмельницька обл. )

3 місце – Єрман Марк (ОК ім. І.Піддубного)

Молодші дівчата:

1 місце – Махонько Вероніка (Житомирська обл. )

2 місце – Трубчанінова Софія (Харківська обл. )

3 місце –Балюк Єлизавета (Вінницька обл. )

Призи та грошові нагороди цього року стали можливими завдяки спонсорам та меценатам змагань, якими виступили вихованці та друзі тренера, майстра спорту, людини, якій присвячені велоперегони, Володимира Філіпенка – Андрій Грабовецький, Богдан Музичка, Михайло Добровольський, Володимир Шулепа (Дубно), Сергій Богацький, Віталій Мартинюк, а також тернополяни Вадим Перець, Віктор Дрозд, Володимир Чайка, Леонід Євсєєв, Михайло Гросуляк.

До них приєднались ТМ «Ласунка», мережа спортивних товарів «Спортландія», «Вишнівецька вода», мережа експрес-маркетів «Сім-23», піцерія «Фламінго», стоматологічна клініка «Віас».

Організаторами змагань стали: Міністерство молоді та спорту України, Федерація велосипедного спорту України, управління фізичної культури та спорту ТОДА, управління у справах сім’ї, молодіжної політики та спорту Тернопільської міської ради, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення, Тернопільський осередок ГО «Федерація велосипедного спорту України», обласне відділення НОК України, обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Олег Барна та Юрій Луценко гірші Януковича

Вражаюча сповідь тернопільського поліцейського