Туристи влітку принесли Закарпаттю майже 1 мільйон гривень. Тернопіль поки мовчить

Поділитися

Упродовж трьох місяців літа 2018 року до місцевих бюджетів Закарпаття надійшло 900 тис. грн туристичного збору. Лідером з його сплати від початку року став Берегівський район.
Про це повідомляють у прес-службі ДФС у Закарпатській області. “Протягом восьми місяців 2018 року до місцевих бюджетів Закарпатської області надійшло 2,5 млн грн туристичного збору. Ця сума збільшилась на 1,2 млн грн, як порівняти з відповідним періодом минулого року. Відтак протягом трьох місяців цьогорічного літа надходження туристичного збору до місцевих скарбниць склали 900 тис. грн.”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в розрізі районів краю лідером у наповненні місцевих бюджетів вказаним збором з початку року є Берегівський район (зокрема, м. Берегово) – майже 552 тис. грн. За ним ідуть Ужгородський район (зокрема, м. Ужгород та м. Чоп) – понад 520 тис. грн; Свалявський район – понад 473 тис. грн; Міжгірський район – більше 168 тис. грн та Воловецький район – понад 131 тис. грн.

Податківці нагадали, що законодавством чітко визначене коло платників туристичного збору. Це громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання.

Автомобіль спинила електроопора

Як за рік змінились ціни на продукти в Україні?