Через свою безпечність кременчанка втратила 25 тисяч гривень

Поділитися

Черговий факт крадіжки задокументували працівники Кременецького відділу поліції. Як повідомила заявниця, на території місцевого ринку вона потерпіла від рук невідомих, які майстерно витягли з її сумочки гаманець. В результаті протиправних дій зловмисників, жителька краю позбулася більше 25 000 гривень.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 185 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції розповідають, що у кишенькові крадії йдуть здебільшого звільнені з тюрми чи наркомани. Останні заради чергової дози готові майже на все. Вони можуть працювати групами, а можуть поодиноко.

Загалом кишенькові злодії діляться на ширмачів та щипачів. Перші чистять кишені, прикриваючи свою руку кульком чи піджаком. Ширмачі деколи виглядають знервованими, вдають хворих — постійно трусяться, щоб ви не зважали на його рухи. Злодій може дивитися пильно у ваші очі, всміхатися, знайомитися, а рукою тим часом витягати ваше майно.

Самі способи крадіжок постійно вдосконалюються, крадії підглядають коди банківських карток біля банкоматів й чекають слушної нагоди, аби почистити кишені своїх жертв.
.
Поліцейські вкотре звертаються до мешканців Тернопілля та наголошують дотримуватися елементарних правил, які допоможуть убезпечити ваші кошти та майно від рук невідомих.
• якщо при вас велика сума, розіпхайте гроші по всіх кишенях.
• ніколи не тримайте гаманця в задній кишені.
• ніколи не тримайте гаманець в бокових кишеньках, адже їх часто прорізають.

У разі якщо ви все-таки потерпіли від рук зловмисників, не зволікайте телефонуйте на лінію «102», повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Мешканці обласного центру продовжують потерпати від рук велосипедних злодіїв

Створивши аварійну ситуацію на дорозі, тернополянин почав погрожувати розправою