Порошенко розпочав комбінацію з військовим станом, щоб перемогти на виборах?

Поділитися

Рада національної безпеки і оборони пропонує Верховній Раді запровадити воєнний стан терміном на 60 діб. Причина – конфлікт в Керченській протоці, де російські агресори захопили три українські кораблі, шестеро моряків поранені. Росіяни обстріляли два українські катери, які йшли через Керченську протоку в Маріуполь, та протаранили супроводжуючий буксир катером ФСБ.

Під час опівнічного засідання РНБО президент Петро Порошенко заявив: “Воєнний комітет звернувся до мене з однією пропозицією: винести на РНБО рішення щодо введення воєнного стану та запропонувати його Верховній раді для того, щоб вона завтра винесла на голосування це рішення. Консультації з головою ВР з цього приводу вже проведені. Запровадження воєнного стану не означає, що Україна проводитиме наступальні дії. Україна буде проводити дії щодо оборони своєї території. Це не означає зміни положення на фронтовій лінії Донецької та Луганської областей. Рішення не передбачає негайної мобілізації, але буде проведено роботу з резервом першої черги. Рішення не буде передбачати обмеження конституційних прав громадян”. Кінець цитати.

Про розрив дипломатичних відносин з Російською Федерацією жодного слова.

Завтра у столиці відбудеться закрите засідання Верховної Ради, де депутати розглянуть подання Порошенка про військовий стан.

Якщо військовий стан введуть – будуть заборонені мітинги та публічні акції, які зараз проводять “євробляхери”. Ймовірно, буде припинена політична агітація., що на руку непрохідному у другий тур Петру Порошенку. Звісно, українцям про політику не говоритимуть. Розповідатимуть про патріотизм, агресію росіян. Хоча на Сході України війна триває понад 4 роки…

Під час військового стану розповідатиме про успіхи українцям Петро Порошенко… З ним має асоціюватись перемога України… Без неї діючий глава держави приречений…

Журналіст Олена Білозерська оприлюднила ось такий скептичний пост у Фейсбуці:”Те, що відбувається в Азовському морі, як на мене – провокація з метою підставити Росію під чергові санкції. Порошенко навряд чи зробив би це, не узгодивши зі Штатами. Так що Україні вчергове відведена «шляхетна» роль наживки у протистоянні Заходу і Сходу.
Росія, як і минулого разу, наживку заковтала, нові санкції будуть. Інша річ, що Путін чхати на них хотів, треба буде – введе продуктові картки, і росіяни стерплять, на те вони й росіяни.
Станом на зараз ми в дуже прикрій ситуації – через те, що наші військові не відкрили вогонь. Перепрошую за «зраду», але армію, в даному разі флот, сьогодні опустили нижче плінтусу. На сухопутному передку от всі вже давно знають, що треба робити в такій ситуації: відкривати вогонь і казати, що це була отвєтка.
Одна-єдина, чарівна і дієва санкція зветься газовий вентиль. Єдиний нормальний вихід із ситуації, що склалася – Україна має ввічливо попросити західних партнерів забезпечити українським кораблям прохід і заборонити будівництво «північного потоку». Плюс Україна має розірвати дипломатичні стосунки з Росією і – дуже бажано – запровадити військовий стан.
В разі відмови або «глибокого занепокоєння» “партнерів” – перекрити вентиль. Європейські путінські утриманці лише таку мову і зрозуміють.

UPD. Турчинов повідомив, що опівночі відбудеться засідання РНБО, на якому розглянуть введення воєнного стану. Якщо введуть – все було зроблено правильно і гра коштувала свіч”, – пише Білозерська.

Про порошенківський Дмитро Ярош у Фейсбуці так бачить ситуацію:”Якось дивно… ?Озброєний сучасний російський катер пішов на таран українського Буксира…Якщо вони вже так сильно бояться наших Буксирів, то мабуть, їх Імперіі – хана. Отже, готуймося до Великої війни з Московією. Інтуітивно, вона – Війна – почнеться після парламентських виборів. P.S. Цей пост не для політиків, які вже бачать себе президентами, депутатами і чиновниками. Це засторога для тих, хто буде, до останнього подиху обороняти свою Націю, Державу, Землю, Родини, Дітей… Готуймося і гуртуймося, Браття і Сестри! Дав би Бог, щоб я помилявся”,- пише Ярош.

Журналіст Роман Скрипін пояснює ситуацію з економічної точки зору:”Сьогодні була в мене дискусія з простими українцями на відстані 60 кілометрів від кордону з РФ. Я просто загинав пальці й наводив аргументи. Рахуймо пальці. 1) “євробляхери”. Так найбоувати людей, тим більше 2 000 000, ніяк не можна. Це перетин червоної лінії. І частина “євробляхерів” посунула перекривати кордон з Польщею. Природньо. Бо це люди. І йдеться про їхні гроші. Тобто, кожен з них відчуває ледь не фізично, про те, що з нього деруть гроші. 2) Бюджет. Так не буває, щоби “ОП!” і знайшлося 18 мільярдів на щось і тут же 18 мільярдів дефіциту. І якщощо, мільярд на президентський фонд. Вуаля! Це тотальне наїбалово. До того ж, половина депутатів була угашена. 3) Бізнес дуже злий на Пороха і на його подругу Южаніну. Це пов’язано з бюджетом. Так найобувати бізнес це побивати дно рейтингу свого, попутньо з “євробляхерами”, в мінус, навіть не в нуль. Я не розумію навіщо, але так сталося. Бізнес кинули. Можемо почати з Податку на виведений капітал. Водили за ніс три роки. І врешті-решт наїбали. Жорстко. Без лубріканта. 4) Тарифи. Невпинно підвищують. Не даючи людям можливостей для заробітку. Читайте усі пункти вище. Можливостей за ці 5 років не створено для заробітку. Той капітал, який живий і який є, він не в нашій юрисдикції. Це штат Делавер і Китай. Тут старт-апери витрачають гроші. І це єдине надходження в бюджет. Прогресуючий популізм. на 100 померлих 59 народжених. Це означає, що утримувачів пенсіонерів меншає. 7 000 000 виїхало за кордон. І ці гроші теж йдуть повз бюджет України. Гройсман плаче. Або йому похуй. Швидше – друге. В мене лишався один незагнутий палець. Сьогодні. Точніше, вчора. І ось вся ця історія з керченською протокою й “воєнним станом”. Ось, нате вам п’ятий палець. Він лишався вільним. Але, я думаю, що якби в мене їх було б шість, то й для шостого знайшлося б місце. І для сьомого. Але просив би не звинувачувати в паніці та зародофілії. Ми просто маємо усвідомлювати, в яких умовах ми живемо та діємо. З цього треба робити висновки та планувати прекрасне й щасливе майбутнє”.




Шахраї знову обдурили мешканців Тернопільщини

У Середземне море увійшла ударна група кораблів ВМС США