У Середземне море увійшла ударна група кораблів ВМС США

Поділитися
Harry S. Truman

Ударна десантна корабельна група ВМС США, пройшовши Гібралтарську протоку, увійшла в акваторію Середземного моря. Про це повідомляють інформаційні агенства України з моніторингових даних західних морських ресурсів.

За їхніми відомостями, кораблі групи в складі авіаносного універсального десантного корабля “Іводзіма”, десантно-вертолітного корабля-дока “Нью-Йорк” і десантного корабля-дока “Ганстон Холл” пройшли Гібралтар в суботу пізно ввечері в районі 23:00 за київським часом.

На борту великих десантних кораблів ВМС США розміщений експедиційний батальйон морської піхоти у складі двох тисяч військовослужбовців.

В даний час амфібійно-десантна група йде курсом на схід уздовж узбережжя Алжиру.

Кораблі групи брали участь в найбільших з часів закінчення холодної війни навчаннях НАТО Trident Juncture 2018, які проходили в Норвегії та прилеглих морських районах Північної Атлантики з 25 жовтня по 7 листопада.

Тим часом, авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем “Гаррі Трумен”, в неділю почала навчання в центральній частині Середземного моря.

Як випливає з міжнародного сповіщення для авіаційного персоналу (NOTAM) і навігаційного попередження для мореплавців, атомний авіаносець і кораблі бойової охорони проведуть з 25 листопада по 1 грудня навчання в Іонічному та Адріатичному морях.

Повідомляється, що будуть проводитися “польоти палубної авіації авіаносця” з 25 листопада (з 3:01 по Москві) по 27 листопада (до 2:59 за київським часом) в Іонічному морі і з 27 листопада (3:01 за Києвом) по 1 грудня (до 2:59 за київським часом) в південній частині Адріатичного моря.

Порошенко розпочав комбінацію з військовим станом, щоб перемогти на виборах?

Заява речниці ЄС щодо зростання напруги в Азовському морі