Вашингтон висловив солідарність з українським народом з нагоди вшанування 85-ї річниці Голодомору

Поділитися

Держдеп США зробив офіційну заяву до 85-ї річниці Голодомору. Офіційний Вашингтон висловив солідарність з українським народом з нагоди вшанування 85-ї річниці Голодомору, спричиненого режимом Сталіна, підкресливши, що Кремль досі намагається зруйнувати прагнення українців до самоідентичності.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній у п’ятницю речницею Державного департаменту США Хізер Науерт
«Цього місяця ми приєднуємось до українців по всьому світу у вшануванні 85-ї річниці Голодомору, коли мільйони невинних українців були зморені до голодної смерті режимом Йосифа Сталіна», – наголошується в документі.

У Держдепі підкреслили, що варварські захоплення української землі та врожаю були здійснені з навмисною політичною метою – підкорити український народ і націю.

«Цей катастрофічний штучний голод був одним із найжорстокіших актів ХХ століття та жорстоким нагадуванням про злочини комунізму. Сьогодні українці знову вмирають через спроби Росії зруйнувати ідентичність та західні устремління народу України», – зауважується в заяві.

Нинішня агресія в Росії на сході України спричинила понад 10 000 смертей.

«Натомість Росія не зможе перемогти незламний український дух та не послабить прагнення українців до кращого майбутнього», – наголосили у зовнішньополітичному відомстві США.

Вшановуючи пам’ять мільйонів невинних жертв Голодомору, США підтвердили «неухильну підтримку національного суверенітету й територіальної цілісності України, а також право українського народу обирати власний курс».

У липні-вересні парламентські партії витратили понад 200 мільйонів гривень

“Авто-Євро-Сила” звернулась до українців