Американське онлайн-видання збанкрутувало і звинувачує у негараздах Facebook

Поділитися

Як пише The Guardian, видання Mic розпускає більшість штату та терміново готується до свого продажу конкурентові, через що виникають сумніви щодо фінансової  стійкості подібних сайтів.

Mic було засновано у 2011 році. Він здобув сотні мільйонів переглядів, коли Facebook почав надавати пріоритет у стрічці користувачів новинним публікаціям. Крім того, сайт користувався тим, що соціальна мережа надавала пріоритет відеопостам.

Керівники Mic звинувачують у фінансових негараздах Facebook, яка нещодавно відмовилась від угоди з медіа щодо публікації серії відео у Facebook Watch. Через це видання недоотримає значну частку планованого прибутку, а також фінансування від інших інвесторів, які передумали вкладати гроші.

За минулі роки мільярди доларів були влиті у такі сайти, як Mic, Buzzfeed, Vox, Mashable. Інвестори хотіли отримати прибутки від великого запиту аудиторії на віральний контент. Проте трафік у таких сайтів знизився після змін у алгоритмах Facebook, коли компанія перестала надавати перевагу новинним публікаціям. Зараз Vice навіть вирішив створювати телешоу на традиційному каналі HBO.

Слід зазначити, що Mic минулого року отримав $21 млн фінансування. Тоді сайт оцінювали у $100 млн, але зараз його продають конкуренту лише за $10 млн.

Через таку ситуацію на ринку декілька великих американських онлайн-видань обговорюють можливість злиття в одне потужне ЗМІ. Про це, приміром, зазначав Іона Перетті (Jonah Peretti), засновник BuzzFeed. Такий крок покликаний допомогти медіа конкурувати з Google та Facebook за доходи від онлайн-реклами, повідомляє “Детектор медіа“.

 

“Велика сімка” вимагає від Росії звільнити українських моряків

Початок грудня у Тернополі буде морозним