У Борщівському та Тернопільському районі найбільше браконьєрів

Поділитися

У період з 1 по 30 листопада інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля здійснено 52 рейди на водоймах та ринках області. В ході рибоохоронних заходів викрито 38 порушень природоохоронного законодавства.

Зокрема, інспекторами складено 18 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 13 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП, три – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП та чотири – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Найбільшу кількість порушень зафіксовано у Борщівському та Тернопільському районах. У порушників вилучено 292 кг водних біоресурсів, 18 од. заборонених знарядь лову та три плавзассоби. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8 942 грн.

Для прикладу, 3 та 4 листопада інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля виявлено 11 порушень у сфері охорони водних біоресурсів. Було складено вісім протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП та три – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Так, третього листопада під час перевірки ринків та торгових місць збуту у Борщівському районі задокументовано три порушення. У громадян вилучено 77 кг риби, а саме: лящ – 30 кг, карась сріблястий – 8,3 кг, короп – 32 кг та окунь – 6,7 кг. Документів, що підтверджують законність походження біоресурсів та сертифікату якості у порушників не було. Складено протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Ще всім порушень зафіксовано на Тернопільському озері та Івачівській водоймі. Чоловіки здійснювали вилов риби на зимувальних ямах. На них складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Сьомого листопада під час проведення рейду працівниками патруля задокументовано факт браконьєрства. Інцидент стався на р. Горинь, біля с. Борсуки Лановецького району Тернопільської області.

Порушник здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – підйомною сіткою. Завдяки оперативним діям патрульних, чоловік не встиг завдати збитків рибному господарству. На нього складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову вилучено.

Восьмого листопада під час проведення рибоохоронного рейду у Гусятинському районі працівниками Тернопільського рибоохоронного патруля задокументовано п’ять порушень правил рибальства, два з яких – грубі.

Так, на водоймі загального користування біля с. Теклівка патрульні викрили трьох порушників, які перевищили дозволену кількість гачків. На момент затримання біоресурсів у них не виявлено. Складено адміністративні протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Того ж дня близько 20 години на р. Нічлавка, поблизу с. Гадинківці виявлено місцевих жителів, які ловили рибу забороненим знаряддям лову – сіткою підйомною. Завдяки оперативним діям патрульних, порушники не встигли завдати збитків рибному господарству. На осіб було складено протоколи про адміністративні порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову вилучено.

16 листопада під час проведення рибоохоронного рейду у Заліщицькому районі інспектори задокументували два порушення природоохоронного законодавства.

Так, на р. Серет, біля с. Лисичники двоє чоловіків ловили рибу двома ставними сітками. Завдяки оперативним діям патрульних порушники не встигли завдати збитків рибному господарству. Для встановлення осіб було викликано працівників Заліщицького відділення поліції. На громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучено.

28 листопада інспекторами на водоймі поблизу с. Мушкатівка Борщівського району Тернопільської області виявлено два грубих порушення. Затримано чоловіків, які за допомогою п’яти ставних сіток впіймали 57 кг риби. А саме: карась сріблястий – 125 шт., щука – 6 шт. та окунь – 10 шт. Збитки за даним фактом становлять 4 335 грн. На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Управління Держрибагентства у Тернопільській області закликає громадян не порушувати правил рибальства та збуту риби. У разі виявлення фактів браконьєрства – прохання терміново повідомляти на «гарячу лінію» відомства: (0352) 27-70-34 та (097) 427-85-95.

Про корупцію у Тернополі: віз заскрипів, що давно дьогтю не їв

На річницю Сергія Сірого презентували його книгу “Слоненятко Роні”