Про корупцію у Тернополі: віз заскрипів, що давно дьогтю не їв

Поділитися

Сьогодні у тернопільському прес-клубі відбулась прес-конференція депутата Тернопільської міської ради від “Блоку Петра Порошенка” Тараса Білана. Чоловік себе вважає волонтером та борцем із корупцією у файному місті. Слухаючи виступ Тараса, складається враження, що біда у Тернополі від діянь нардепа Романа Заставного та бездіяльності прокуратури.

Про Сергія Надала і його тягнибаксівську компанію не згадує.

Проте, особисто Тарас Білан працював у 2006-2010 роках правою рукою мера Заставного – секретарем Тернопільської міської ради. Після революції Гідності він балотувався у депутати від “Блоку Петра Порошенка”, про яку вже тоді було відомо, що це проект Заставного на Тернопільщині.

ТАРАС БІЛАН ТА РОМАН ЗАСТАВНИЙ. 2008 рік. Фото Миколи Василечка

З одного боку Тарасу віриш, що діючий нардеп Заставний зловживає своїм становищем. Про це йдеться у багатьох матеріалах й інтернет-газети “Про все”, інших тернопільських видань. Але з іншого боку виникає питання: чоловіче, а для чого ти з ним в одній упряжці стільки років працював і досі голосуєш у його порошенківській фракції?

Під час прес-конференції ми намагались розпитати Тараса про партію, яка за ним стоїть і вустами Білана просуває критику. Депутат ухилявся від прямої відповіді. Проте, під час підготовки даної замітки нам вдалось дізнатися, що Тарас Білан активно зайнятий пошуком партії. Днями він мав розмову одним із керівників обласної організації. Пропозиція Тараса зводилась, що він хоче вступити у нову політичну структуру, але залишитись до кінця каденції депутатом Тернопільської міської ради від “Блоку Петра Порошенка”. Партійне керівництво нової політичної сили відмовило Білану.

Тому, на нашу думку, прес-конференція депутата Тараса Білана – це не так звіт, як спроба нагадати про себе в інформаційному просторі та намагання продовжити себе у політичній площині. Адже закиди, що прокуратура бездіяльна – так це загально відомий факт в Україні. Як і те, що більшість політиків, які дірвались до корита – грабують український народ чи свою громаду поки мають змогу…

На Дружбі впіймали 25-річного злодія, який заліз у гараж

У Борщівському та Тернопільському районі найбільше браконьєрів