Журналісти газети “Свобода” вирвались з кріпацтва Тернопільської облради та облдержадміністрації

Поділитися

3 січня головний редактор газети “Сводоба” Віктор Уніят поширив оптимістичний пост у Фейсбуці:”З Новим роком, Друзі! Завтра «Свобода» буде дуже цінною))) У цей час колекціонери з 17 країн Європи, США, Канади, Австралії, Південної Америки отримують електронний варіант газети «Свобода» плюс Тернопільщина», а вже завтра ці друковані варіанти завірені, поштою до них помандрують. Для них – це ексклюзив, бо упродовж років зберегли перші номери від «Відродження» до «Свободи»…

Віктор Уніят

Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» чітко зобов’язував нас до 1 січня 2019 року подякувати засновникам за тривалу співпрацю і піти у вільне плавання. Інакше ми позбувалися свідоцтва про державну реєстрацію і припиняли існування. Ще раніше і розпорядженням голови ОДА, і рішенням сесії обласної ради нас відпустили «з миром»… Але згодом один із засновників (обласна рада) намагався зробити все, щоб газета «Свобода» більше не виходила… Тому минулий рік видався для нашого колективу надзвичайно складним. Хай це залишиться на совісті очільників облради. Ми ж не могли просто так здатися, зрадити читачів, позбавити їх права на інформацію, зрештою, права продовжувати читати і отримувати улюблену газету.
Так, наш колектив свідомо зробив свій вибір. І в цьому контексті маємо два основних здобутки – нам вдалося зберегти читачів та увесь колектив газети.
З деяких джерел відомо, що обласна рада підготовила позов до суду на реєстратора і на редакцію, мовляв, ми їм кошти дали, а вони для комп’ютера мишку купили…))). За станом на вересень газета удвічі більше надрукувала їхніх матеріалів із закладеної суми. Перед тим, вони пробували чинити тиск через правоохоронні органи…
Зрештою, лише тільки буде зареєстровано позов облради… лист від колективу газети піде на Президента, Кабмін, ВРУ, ОБСЄ, усі Посольства та нардепів… Далі буде…”,- попереджає Віктор Уніят.

У Монастириськах не розминулися два автомобіля

У аварії на Теребовлянщині загинув водій