20 годин драйву: на сєвєродонецькому заводі пройде фестиваль техно та сучасного мистецтва

Поділитися

Європейське техно, український арт і музей Сєвєродонецька: опублікована програма фестивалю «Завод Сопротивлений»

Цієї суботи, 9 лютого в Сєвєродонецьку відбудеться аудіовізуальний фестиваль «Завод Сопротивлений», який охопить електронну музику від європейських діджеїв, а також сучасне мистецтво від українських і британських художників.

У межах денної програми сучасні українські художники представлять свої інсталяції, перформанси та відеоарт, а британські документалісти покажуть підбірку короткометражних фільмів. Також відбудеться презентація перших експонатів проекту «Одноденний музей. Сєвєродонецьк».

Нічна програма передбачає виступи техно-музикантів зі Швеції, Білорусі, Великої Британії, Латвії та України, серед яких найбільш відомі імена — Korridor зі Стокгольма та RAketka з Мінська.

Програма фестивалю «Завод Сопротивлений»:

12:00-08:00 Інсталяції, відеоарт, «живі» портрети, фото-/арт-галерея.

Інсталяція «Я=Опір» — Нікіта Акопов (Київ, Луганськ)

Дослідник-експериментатор, творець, мислитель і просто космічний староста. Він один з тих, хто взяв на себе роль провідника настроїв опору, бунтарства поглядів і щільності думок.

Відеоплакати «Мегаколос» — Сергій Лиховид (Одеса, Луганськ)

Серія культових плакатів «Мегаколос» — це нескінченна фантастична історія майбутнього про вселенську любов і міжстатеві війні, заснована на реальних подіях, які з нами ще не відбулися. Можливо.

Одноденний музей. Сєвєродонецьк (експонати №№ 1-5)

У Сєвєродонецьку немає міського музею, тому ніщо не заважає створити його на один день у тому форматі, який видається можливим саме зараз, — у форматі актуального виміру пульсу, а не консервації архаїки в бурштині чи бетоні.

13:30-14:30 Показ серіалу «Озброєні та небезпечні», дискусія з Даніїлом Ревковским (Харків)

Експериментальне кіно про мілітаризацію суспільства. Постановочні та документальні сцени були зняті на вечірках, прогулянках, випадково у місті. Серіал зображує крихке становище українського суспільства, що зазнає зовнішнє втручання на сході та активність радикальних рухів всередині країни.

Даніїл Ревковський — відеорозвідник і один з акторів проекту. Візуальне оформлення серій і постерів — також його рук справа.

14:30-15:30 Лекція «Тактичний урбанізм» від архітекторки київської урбаністичної майстерні «Пилорама» Кіри Різдвяної (Київ)

Тактичний урбанізм як спосіб польового дослідження і моделювання публічного простору і його сценаріїв в реальному часі.

15: 30-17: 00 Показ документальних фільмів Configure//Disfigure (Лондон)

Історії, відображені в чотирьох короткометражних фільмах, фокусуються на переплетених відносинах між мистецтвом і міським середовищем, на тому, як мистецтво впливає на простори, в яких ми живемо, та як ці простори, у свою чергу, невблаганно формують чутливість художника. Місця, в яких ми живемо, стають відображенням самих себе, але ми також є їхнім відображенням. Ми одночасно пригнічені, обмежені та натхненні нашої середовищем.

16:30-18:00 Презентація-виставка «Російські антивоєнні перформанси 2014-2018» — Олександра Орлова (Москва, Санкт-Петербург)

Наукова робота про основні російські арт-опори останніх років.

З 22:00 — Vj Romatea і Надін Хазан

Тематичний віджей сет від Vj Romatea, одного з перших віджеїв України, який починав свою роботу з відомого клубу «Хліб», і художниці Надін Хазан, чий імпульсивний і самобутній живопис знайшов свої образи в серії сюрреалістичних і глибоких портретів.

Нічна програма:

22.00-08.00 У нічній програмі гратимуть техно-музиканти з Великої Британії, Швеції, Латвії, Білорусі та України.

Хедлайнер рейву — Korridor зі Стокгольма. Його виступи — одні з найбільш оригінальних і експресивних лайвів техно-сцени. Korridor грає тільки наживо, імпровізуючи зі своїм матеріалом, значну частину якого не опубліковано.

Для музики Korridor характерна гіпнотична гра поліритмів та атмосфера, що затягує до інших світів. Насичена інтенсивними ритмічними структурами, вона сприймається всім тілом і інтерпретується в первісний танець.

Korridor виступав по всьому світу, включаючи США, Канаду, Мексику, Японію, Південну Корею та більшу частину країн Європи. В Україні Korridor виступить вперше.

RAketka (Мінськ) грає техно вже більше 10 років. RAketka кілька років провела в Чилі та Індії, стала співзасновницею клубу Cirrus на Гоа. У своїх сетах вона талановито поєднує різні стилі техно і не тільки. В Сєвєродонецьку RAketka відіграє двогодинний вініловий сет.

Dank Hank — один із засновників лондонського колективу Cheeky Soundsystem. Вони самі будують звукосистеми, живуть комуною та проводять нелегальні вечірки на своєму складі в Південному Лондоні. Dank Hank грає музику, що складається зі специфічних шумів і дивних пісень, змішаних з техно.

NGC-5128 — один з творців латвійської техно-сцени. З кінця дев’яностих він активно влаштовував рейви, паралельно граючи як діджей і видаючи свою музику. Для музики NGC-5128 характерні повітряні мелодії та чітко відпрацьовані партії ударних.

Також свої сети відіграють українські діджеї ZoinPo (Харків), NFNR (Київ) та  Deniraw (Дніпро).

Вхід на денну програму вільний

Вхід на рейв: 100 грн

Організатори:

Арт-резиденція «Плюс/Мінус» (Сєвєродонецьк)

Техно-формація Ritmika (Рига, Лондон, Гуанчжоу)

Адреса: Сєвєродонецьк, Завод опір (вул. Новікова, 4б)

Детальніше: https://www.facebook.com/events/418929988647241/

З питань організації інтерв’ю з музикантами та кураторами фестивалю:

+ 380-66-468-95-69 (Іван Бухтіяров) / art.residence.plusminus@gmail.com

 

Вакарчук закликав президента та депутатів ухвалити виборчу реформу

Верховна Рада закріпила в Конституції курс України членство в ЄС та НАТО