А если всех митингующих одеть в шерстяную одежду, а беркутовцам раздать эбонитовые палочки, мы сможем добывать электричество?

Поділитися


Для тих, хто хоче підтримати на виборах Президента України Володимира Зеленського, варто згадати їхню новорічну програму 2014 року. Саме у той час, з 21 листопада 2013 року по лютий 2014 року тривала Революція гідності. Вже “беркути” побили студентів, намагаючись силовим способом розігнати тоді ще євромайдан, що згодом переріс у Революцію Гідності. Вже був “марш мільйонів” 8 грудня. Вже 11 грудня відбувся штурм Євромайдану. Щонеділі відбувались народні віча. Автомайдан організовував поїздки до резиденції Межигіря, де постійно квасив Янукович…

А 95 квартал у Новий рік ганебно “жартував”:”А если всех митингующих одеть в шерстяную одежду, а беркутовцам раздать эбонитовые палочки, мы сможем добывать электричество?”

Думайте, українці…

Довідка Вікіпедії

З першого ж року приходу до влади Віктора Януковича та його команди в Україні була розгорнута масштабна програма неоголошеної русифікації. Неоголошені заходи з русифікації полягали у відмові від україномовних інформаційних продуктів на державному телебаченні[12] та зростанні частки продукованої в Росії продукції в культурних заходах, на телебаченні та в радіоефірі України. Так, наприклад, в часи президентства Януковича стало традицією транслювати на свята загальнодержавними телеканалами російські святкові передачі, а в будні дні культурні програми присвячувалися життю російських «зірок».

Так само в Україні поширювалися непритаманні українській культурі російські символи. Так, у грудні 2010 по всій Україні були проведені масові заходи з використанням російських культурних символів: скоморохів, матрьошок, ведмедів, самоварів тощо[13]. Подібні заходи проводились і надалі[14].

Загалом, така політика, що слугувала утворенню стійкої уяви меншовартості української культури та розколу українського суспільства, викликала обурення пересічних українців та, зокрема, української інтелігенції. Несприйняття такої політики виявилось тим більшим, що її проведення припало на період активізації у суспільстві патріотичних ідей, про що свідчить, у тому числі, тимчасове лідерство Степана Бандери у проекті «Великі українці»[15].

Герої не вмирають

Центр Розумкова “намалював” своєму колишньому співробітнику 4 місце в президентській гонці