Володимир Зеленський: “Тернополяни мудрі люди, тож без підказок знають за кого голосувати”

Поділитися

Вчора у найбільшій залі файного міста й водночас усієї Тернопільської області відбулося два концерти студії «Квартал 95». Перша зустріч акторів із глядачами була благодійною. Кварталівці поширили запрошення безкоштовно серед воїнів АТО, членів малозабезпечених сімей, кращих студентів, людей із особливими потребами тощо. Ми поспілкувалися з курсантами збаразького коледжу.

Запросили на концерт і місцевих журналістів, які мали змогу подивитися, чи має місце агітація за кандидата в президенти Володимира Зеленського. Опоненти лідера виборчих перегонів, які вже десятиліттями балотуються, із заздрощами закидають, мовляв, як це так, на зустріч із кандидатом в президенти люди приходять і платять кошти за квитки. Насправді на всіх запрошеннях чітко зазначено, що вони поширюються безкоштовно. А от чому варто позаздрити політикам – так це переповненій залі. Жодного вільного місця із 1200 крісел у палаці культури «Березіль». Такий аншлаг у Тернополі має не кожна українська зірка. Про політиків можна й не говорити.

У шоу-програмі коміки жартували над недолугістю української влади, кепкували над шароварщиною в українській культурі, а також висміювали північних сусідів. Зала була в захваті й увесь час надривала животи.

У ході шоу не прозвучало жодної фрази «голосуйте за Зеленського», чи чогось на зразок – захід проводиться за підтримки і патронату… Єдине, що дозволив собі сказати лідер кварталівців: «Тернополяни мудрі люди, тож без підказок знають за кого голосувати». Зала схвально загула і підтримала коміка оплесками.

Нагадаємо, згідно з результатами січневих соціологічних опитувань, Володимир Зеленський очолив рейтинги президентських перегонів. Тимошенко й чинний гарант лишились позаду. Таку популярність актора політологи пояснюють саме небажанням вдаватися до традиційної агітації, натомість спробою зрозуміти нагальні проблеми українців та працювати спільно з ними. Так Зеленський розробляє власну передвиборчу програму в соціальних мережах, де до її обговорення долучилося вже понад півмільйона осіб.

Аналогічний концерт, уже не благодійний, відбувся о 20 годині. У перерві між виступами Володимир Зеленський знайшов півгодини часу на спілкування з місцевою пресою. Розмова була цікавою, бо Володимир відверто відповідав на всі питання. Говорив про те, що призначати керівників областей мають на відкритих конкурсах серед місцевих претендентів, тобто ними не мають бути завезені зі столиці чи рідної для чинного президента області можновладці. Говорив про те, що повернути заробітчан можна лишень створивши умови для ведення бізнесу, зменшивши податкове навантаження, заклавши робочі місця із конкурентоспроможною заробітною платою. Тоді на Тернопільщині точно не буде триматися горезвісний рекорд із найменшою зарплатою в Україні.

Після завершення благодійного концерту на сцену до акторів вийшли троє воїнів з квітами, серед них голова спілки воїнів АТО Сергій Чиж, який подякував колективу за виступ, за гостроту піднятих тем і те, що «Квартал 95» постійно підтримує українських воїнів на фронті.

За кого приховано та відкрито агітують у січневих друкованих виданнях Тернопільщини

На річці Нічлавка впіймали браконьєрів