240 тисяч виборців в Україні змінили місце голосування

Поділитися

Послугою тимчасової зміни місця голосування на виборах президента-2019, станом на 24 березня, скористалися понад 240 тисяч виборців, повідомляє Державний реєстр виборців.

Динаміка зміни місця голосування зростала з наближенням останнього дня подачі заяв. Наприклад, протягом п’ятниці 22 березня виборчу адресу змінено відразу 34,5 тисячі виборців.

Найбільша кількість громадян, які виявили бажання змінити виборчу дільницю, зареєстровані у східних регіонах країни. Так, заяви подали більше 53 тисяч осіб із Донецької області і більше 25 тисяч громадян із Луганської.

Найчастіше громадяни обирали іншим місцем голосування Київ, де побажали проголосувати понад 38 тисяч виборців. Також більше 22 тисяч українців висловили бажання проголосувати в Київській області.

Понад 2,5 тисячі виборців подали заяви про те, що будуть голосувати за межами України.

Нагадаємо, що чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Якщо ніхто з кандидатів не набере більше 50% голосів, то другий тур відбудеться 21 квітня.

***

З 2 січня до 25 березня правом тимчасово змінити місце голосування на президентських виборах скористалися 315 725 українців. Про це голова ЦВК Тетяна Сліпачук написала на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 26 березня.

“Відділи ведення Державного реєстру виборців працювали на межі можливого, оформляючи заяви про тимчасову зміну голосування без зміни виборчої адреси. Таким чином, з 2 січня по 25 березня цим правом скористалися 315 725 українців”, – написала вона.

За її даними, найбільшу кількість заяв подано від жителів Донецької і Луганської областей – 63 869 і 28 834 відповідно.

За останній тиждень було подано понад 210 тисяч заяв про тимчасову зміну місця голосування, в той час як за попередні майже три місяці – близько 100 тисяч.

Відтепер відділи ведення Державного реєстру виборців почали друк уточнених списків виборців та передачу їх дільничним виборчим комісіям.

“Звертаю також увагу на новий сервіс сайту ДРВ – відтепер в результатах відповіді на запит про наявність виборця в Держреєстрі додано інформацію щодо тимчасової зміни місця голосування, що містить номер та адресу виборчої дільниці, до списку якої будуть включені виборці”, – підсумувала Сліпачук.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія для першого туру підготує 30,44 млн бюлетенів, для другого – 29,92 млн.

У селі Гаї Тернопільського району горів деревообробний цех

А ви перевели годинник?