7 причин, чому краще працювати на себе

Поділитися

Багато людей після закінчення навчальних закладів і досягнення певного віку впевнені, що їм пора влаштовуватися на роботу. Однак, це далеко не найкраща ідея. «Чому?» – здивуєтеся Ви. Все дуже просто. Існує альтернатива – працювати на себе, і як мінімум 7 причин, чому це треба робити.
Ви заробляєте цілодобово.

Звичайно, влаштуватися на добре оплачувану роботу і обмінювати свій час і працю на гроші – чудова ідея. Однак, це не розумно. Чому, запитаєте Ви? Тому що на роботі Вам платять тільки тоді, коли Ви працюєте. А Ви ніколи не думали, що було б краще і легше отримувати гроші навіть тоді, коли Ви не працюєте. Уявіть собі, наскільки б змінилося Ваше життя, якби Ви отримували дохід цілодобово.
На роботі Ви проводите більше 40 годин на тиждень. Цей факт мало кого хвилює. Кожного з нас хвилює цінність і важливість того, що ми отримуємо. Саме за це ми готові платити. Тому погодьтеся, що обмінювати свій час на гроші – не найкращий спосіб заробляти. Є спосіб набагато краще, в якому вироблена Вами цінність відокремлена від витрат Вашого часу.
Це, наприклад, відкриття своєї справи, інвестування в що-небудь, дохід від впровадження Ваших винаходів, створення сайту, отримання гонорару за творчу роботу і т. д. В цьому випадку створена Вами система постійно доставляє цінність людям, виробляє дохід і працює безперервно, незалежно від того, Ви приділяєте їй час чи ні. При цьому, потрібно спочатку витратити якийсь час і зусилля, щоб розробити і впровадити Вашу власну систему виробництва доходу. Запустивши систему, Вам більше не доведеться обмінювати свій час на гроші. З цього моменту основна частина Вашого часу буде спрямована на збільшення Вашого доходу шляхом поліпшення і розвитку Вашої системи або запуску нових систем.
2. Всі доходи – Ваші.

При роботі за наймом Ви повинні зробити стільки цінностей, щоб Вам вистачило покрити не тільки витрати на зарплату (бонуси, соцпакет і т. д.) і податки, але і зробити достатні доходи власникам або інвесторам. Таким чином, на роботу Вам платять тільки частину реально виробленої Вами цінності. Ваша справжня зарплата може бути в кілька разів вище, але більшу частину цих грошей Ви ніколи не отримаєте. Коли Ви працюєте на себе – всі Ваші доходи.
3.Самі регулюєте свій дохід.

Коли Ви хочете збільшити Ваш дохід, працюючи за наймом, Вам постійно доводиться доводити справедливість Ваших вимог. При цьому Ви не завжди отримаєте задовольняє Вас відповідь. У своїй системі отримання доходів Ви самі вирішуєте і регулюєте, коли і скільки Вам слід отримувати.
4. Отримуєте знання, як стати фінансово незалежним.

Як правило, люди влаштовуються на роботу для отримання досвіду. Однак, всі ми отримуємо досвід з життя, незалежно від того, є у нас робота чи ні. Будь-яка робота всього лише дає досвід цієї роботи. На початку Ви дійсно дізнаєтеся дуже багато нового, але потім все рухається без особливих змін. З-за цього Ви, як правило, втрачаєте багато інші можливості, більш цінні і важливі. Задайте собі питання, який досвід Ви хотіли б придбати? Знання того, як добре виконувати певну роботу, обмінюючи свій час на гроші – або ж знання того, як досягти фінансової незалежності, при цьому, не потребуючи більше в роботі за наймом? Швидше за все, Ви оберете другий варіант.
5. Самі собі господарі.
Коли Ви влаштовуєтеся на роботу, Ви маєте безпосереднього керівника або господаря. Що відбувається, якщо Ви не згодні підкорятися або виконувати чиїсь команди? Багатьом з Вас така робота не приносить задоволення, так як пригнічує або викликає відвертий протест. У разі створення своєї системи отримання доходу Ви самі собі господарі.
6.Перебуваєте в безпеці.
Більшість людей упевнено, що отримати роботу – самий надійний і безпечний спосіб утримувати себе і свою сім’ю. Не знаю, наскільки в нашому суспільстві можна відчувати себе в безпеці, перебуваючи в ситуації, коли в будь-який момент можна позбутися основного джерела доходу – роботи. Будучи найманим працівником, Ви не можете відчувати себе в безпеці, так як Ви не керуєте ситуацією. Тільки працюючи на себе, Ви тримаєте все під своїм контролем.
7.Визначаєте своє коло спілкування і свободу переміщення.

Коли Ви працюєте в певній структурі, Вам доводиться спілкуватися людьми, які працюють у такий же області. Крім цього, в будь-якій компанії існують корпоративна культура. Це накладає певні обмеження і вимоги до Вас. Не всі з Вас згодні перебувати в такій залежності. Працюючи на себе, Ви повністю незалежні у своєму виборі – з ким і коли спілкуватися і як себе вести в тій чи іншій ситуації. Робите, що Вам подобається і живете в своє задоволення.
Висновки
У кожного є вибір: влаштовуватися на роботу або створювати дохід іншими способами. Багато хто з Вас вже знають, що пошук роботи – зовсім не те, що їм треба. Довіряйте своїй інтуїції. Як тільки Ви приймете рішення працювати на себе, Ви зрозумієте, що здатні дати іншим величезні цінності, і вони з радістю заплатять Вам за це. Пройде час, і Ви переконаєтеся, що це було одне із самих Ваших мудрих рішень.

 

Google, Youtube, Facebook найпопулярніші сайти в Україні

Порошенко взявся за Авакова