Для зустрічі із Порошенко в Тернополі відновили кріпосне право

Поділитися

Сьогодні до Тернополя завітає Президент України Петро Порошенко. Петро Олексійович, як кандидат в президенти зустрінеться з тернополянами на Театральному майдані. В очікуванні гаранта людей буде розважати Тарас Петриненко., Тетяна Горобець, Фома та гурт “Мандри”. На годину раніше, о 15 годині Порошенка в “Подолянах” буде забавляти Андрій Підлужний із фестивалем “Вставай, сонце”. О 16 годині в катедральному соборі Непорочного зачаття Діви Марії Порошенко віддасть приміщення прилеглого до собору архіву, оскільки архіваріусам нарешті добудували за 20 років будівлю навпроти “Берегині”.

Так звана народна зустріч із тернополянами анонсована на 16 годину. Проте, зрозуміло, що Порошенко не встигне бути у двох місцях одночасно. Ймовірно, від катедри Порошенко піде пішки центральною частиною міста, вулицею Сагайдачного. Якщо тернополяни скептично зустрінуть гараната, почнуть запитувати про свинарчуків, то його підвезуть на театралку чи то зі сторони пам’ятника Шевченку чи обласного телебачення.

Найцікавіше, що на зустріч із Порошенко як кандидатом в президенти України акредитовувала прес-служба облдержадміністрації. Зокрема, цим займалась керівник Ірина Кошіль. На нашу думку, це  пряме використання адміністративного ресурсу, адже передвиборчі справи Порошенка мали виконувати однопартійці з Блоку Петра Порошенка. Натомість, щоб журналісти могли потрапити на всі локації з президентом, необхідно було здати копію першої сторінки паспорта. А це вже незаконний збір персональних даних. Такого “кріпацтва” не було за жодного президента України.  Як було за Кравчука, Кучми, Ющенка чи навіть Януковича- журналісти записувались, що бажають висвітлювати захід. При вході до приміщення, де мала відбуватись прес-конференція, в кореспондентів вимагали продемонструвати паспорт чи посвідчення.

Найцікавіше, що журналістів, які скептично висвітлюють роботу влади, як це і має бути, це норма в усіх цивілізованих країнах, не акредитували. Пропустять на зустрічі тільки лояльних пропагандистів, які влаштують гаранту “теплу ванну” та анілінгус.

Керівник прес-служби Тернопільської облдержадміністрації Ірина Кошіль не відповідає на телефонні дзвінки, повідомлення у вайбері, куди журналісти скидали паспортні дані, та у Фейсбуці. Журналісти жартують, мовляв, сподіваємося, на наші паспорти ще не оформили кредитів і зникли в невідомому напрямку… Добре, що чиновники не вимагали здати документи перед зустріччю…

Цікаво також, чи пропустять тернополян на Театральний майдан. Адже у багатьох містах на зустріч з Порошенко людей попускають лише після пред’явлення спеціального запрошення. Це так звані учасники сіток, які погодились продати свій голос на виборах. Вони будуть терпляче стояти на мітингу, нічого критичного не вигукувати.

Покаже зустріч і на скільки погана ситуація з рейтингом Порошенка в Тернополі. Якщо наженуть порошенківці тітушок для охорони свого заходу, то надії на чесну перемогу у них не має…

Вакарчук мав би підтримати Гриценка

Тернопільських митців запрошують приєднатись до проекту на Міжнародній виставці мистецтв у Венеції