Довірливість вартувала 32 тисячі гривень

Поділитися

Повіривши смс-повідомленню про заблоковану банківську картку, житель Хоросткова Гусятинського району втратив понад 32 тисячі гривень. Так працюють мобільні шахраї.

Із заявою про вчинене щодо нього шахрайство до поліцейських Гусятинщини звернувся 47-річний житель Хоросткова. Зі слів чоловіка, на мобільний надійшло повідомлення про те, що його банківська картка заблокована. За детальнішою інформацією потрібно було звертатися за вказаними номерами телефонів. Він й зателефонував. У результаті, як дізнався згодом у відділенні фінуставнови, цей дзвінок вартував йому всіх коштів, що зберігалися на рахунку.

Поліцейським потерпілий розповів, що у телефонній розмові з невідомою особою, яка представилася співробітником банку, він назвав реквізити банківської картки. Це й відкрило доступ шахраям до рахунку.

Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР і кваліфіковано частиною 1 статті 190 ККУ. Тривають слідчо-оперативні заходи.

Поліцейські закликають краян не розголошувати особистих даних та відомостей фінансових документів, адже доволі часто цю інформацію намагаються вивідати пройдисвіти, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області

У Кременці проігнорували візит Ляшка

Юлія Тимошенко: Провокації Адміністрації президента досягли апогею