«Марш єдності заради порядку» Анатолія Гриценка розпочався з Тернополя

Поділитися

На вічевому майдані у Тернополі стартував «Марш єдності заради порядку» оголошений Анатолієм Гриценком. До файного міста він прибув разом з командою та лідерами партій, які підтримали його, як єдиного кандидата довкола демократичної опозиції. Тернополян, які прийшли на зустріч з політиком, не злякали вітер і мряка.
Зауважимо, що вперше в історії виборів в Україні кандидат в президенти представив свою команду. Тобто показав тих людей, які обіймуть ключові посади в країні у разі його президентства. Можливо, це стане доброю традицією в подальших президентських кампаніях наступних поколінь українців, які житимуть в цивілізованій правовій Україні.
«Я пишаюсь, що сьогодні ми заклали нову українську традицію – коли президент не йде на вибори з котом в мішку, а представляє команду. Ми з «першого крісла країни» забезпечимо відповідальність, порядок, дотримання законів, безпеку, справедливість для людини. І тоді нам повірять. І тоді в Україну почнуть повертатись», – каже кандидат в Президенти Гриценко.

До команди Анатолія Гриценка увійшли лідер партії «Хвиля», народний депутат Віктор Чумак, Єгор Фірсов, Микола Томенко, Микола Катеринчук, Давід Сакверелідзе, Олександр Савченко, Іван Апаршин, Тарас Стецьків. Також підтримали кандидатуру Гриценка голова партії «Народний контроль» Дмитро Добродомов, нардеп Мустафа Найєм та лідер партії «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий.
В заході взяли участь чотири кандидатури на ключові посади, які призначаються за квотами президента. У команді Гриценка це Віктор Трепак – потенційний голова СБУ, Олександр Савченко – потенційний голова НБУ, Світлана Заліщук – кандидатура на посаду голови МЗС, Іван Апаршин – майбутній міністр оборони.
«Віктор Трепак зробить справу, щоб СБУ захищала нас з вами. За наступного міністра оборони Івана Апаршина солдат буде забезпечений, а в армії не буде мародерства на крові. Світлана Заліщук на посту міністра не буде вести країну в мутні союзи. Це буде курс у НАТО та ЄС. За Олександра Савченка НБУ стабілізує гривню, зробить так, щоб кредити були доступні», – сказав Анатолій Гриценко.
Реформи в країни Гриценко разом з командою почне втілювати з першого дня на посаді президента.
-Кілька родин панують в країні. Вони не будуть панувати. Україна забуде слово «олігарх», – заявив під час маршу єдності Анатолій Гриценко. – Воно зникне з нашого з вами словника. Ми розуміємо, що попереду дуже і дуже напружений шлях. Вибори закінчаться. Головне – потім зробити справу. Ніхто з нас не має часу. Нам потрібні чіткі і рішучі зміни. Президент може багато. Але тільки команда – потужна, професійна, моральна, патріотична, – може зробити системні зміни на всіх ключових напрямах.
Критично аналізувати справи політиків та їхні передвиборчі програми просить виборців Анатолій Гриценко. Він єдиний кандидат в президенти, який не тримається за владу. Обіцяє за один президентський термін вирішити найважливіші проблеми в країні.
Під час прес-конференції у Тернополі Анатолій Гриценко заявив: «Пріоритетні для мене задачі на посаді президента:
– справедливий суд – щоб кожна людина була захищена;
– енергетика, енергозбереження та енергоефективність – щоб Україна не залежала від зовнішніх поставок газу, а відповідно доступні тарифи на комунальні послуги, які мають становити до 15% від зарплати людей;
– силовий блок – щоб силовики боронили державу від зовнішніх ворогів, а не владу – від свого ж народу».
У ході прес-конференції у Тернополі піднімалось чимало схожих питань, журналісти намагались загнати Гриценка в глухий кут, але політик тримався з честю і це, зізнаємось відверто, радувало. Ну хоч один кандидат в президенти складає гідно екзамен на спілкування з журналістами.

До речі, прес-конференцію лідер «Громадянської позиції» розпочав не з буденних політичних перепитій, а з привітань з днем народження живому генію українського народу Ліні Костенко. Здавалось би, – дрібниця, але вона характеризує політика Гриценка як уважну та інтелігентну людину. Керівник виборчого штабу Анатолія Гриценка Віктор Чумак, процитував на марші іменинницю: «Жах не в тому, що щось зміниться, жах в тому, що все залишиться так само».

Тернополяни палко вітали на марші кожне слово Анатолія Гриценка, а також Миколи Катеринчука, Світлани Заліщук, Віктора Трепака, Василя Гацька, Олександра Савченко. Виступаючі говорили про наболіле кожному краянину. Майбутній глава Національного банку Олександр Савченко говорив про економіку, необхідність реально відроджувати наш край. Майбутній міністр закордонних справ Світлана Заліщук нагадала присутнім про неймовірну талановиту землячку Соломію Крушельницьку, яка у свій час теж працювала за кордоном, прославляючи Україну, демонструючи талант. Нині мільйони українців змушені через недолугу українську владу показувати десяткам інших націй, які ми працелюбні, талановиті в найскладніших сферах. І усі виступаючі говорили про необхідність українців усвідомленого вибору 31 березня на виборах Президента України.

Співачка Оксана Муха презентувала пісню “Листопад”

Шахрайська схема на міндобривах: керівник сільськогосподарського підприємства з Ланівеччини втратив чверть мільйона гривень