Мустафа Найєм заявив про підтримку Анатолія Гриценка на виборах президента

Поділитися

Мустафа Найєм і Світлана Заліщук висловили впевненість, що демократичні сили мають висунути єдиного кандидата на президентських виборах..
Народний депутат Мустафа Найєм, який напередодні заявив про вихід із фракції “Блоку Петра Порошенка”, повідомив, що підтримуватиме кандидатуру Анатолія Гриценка на майбутніх виборах президента України. За словами депутата, він готовий співпрацювати з кандидатом у президенти “без зобов’язань”.

В ефірі “Радіо НВ” у п’ятницю, 1 березня, політик нагадав, що раніше закликав Гриценка, Андрія Садового та Святослава Вакарчука до об’єднання для участі у виборах.

“Зараз ми отримали такого кандидата, і я буду щиро радий з ним працювати. Якщо вони вирішили, що це пан Гриценко, добре, це буде пан Гриценко”, – зазначив Найєм.

Депутат запевнив, що не збирається торгуватися з кандидатом у президенти щодо посад або місця в списку на парламентських виборах.
На думку Найєма, Гриценка можуть підтримати громадяни, які розчарувалися у чинному президенті Петрові Порошенку, але не хочуть голосувати ні за Володимира Зеленського, пов’язаного з олігархом Ігорем Коломойським, ні за лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко.

“Пан Гриценко може стати альтернативою”, – зазначив депутат.
Колега Найєма Світлана Заліщук, котора також написала заяву про вихід з фракції БПП, вказала на необхідність висунення єдиного кандидата від демократичних сил на виборах президента і формування єдиної платформи для участі у виборах Верховної Ради.

На її думку, ці кроки можуть стати “альтернативою статусу-кво, масштабниим схемам підкупу голосів, розкраданню в оборонній сфері, імітації антикорупційних реформ тощо”.
Нагадаємо, 1 березня лідер “Самопомочи” і мер Львова Андрій Садовий повідомив, що не балотуватимкться в президенти і підтримає лідера “Громадянської позиції” Анатолія Гриценка. Гриценко подякував Садовому за державницьке рішення.

Слідом за Садовим про зняття своєї кандидатури на користь Гриценка повідомив Дмитро Гнап. Однак остаточне рішення з цього питання має прийняти з’їзд партії “Сила людей” 2 березня.

Гриценко неодноразово закликав до об’єднання лідера “Самопомочі” Андрія Садового, музиканта і громадського діяча Святослава Вакарчука, Романа Безсмертного, партії “Демальянс” і “Сила людей” та інші демократичні сили для спільної участі у президентських, парламентських і місцевих виборах.

За даними опитування Центру “Соціальний моніторинг” і Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка кандидат у президенти України, лідер політичної партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко може вийти в лідери у першому турі виборів у разі підтримки його кандидатури лідером партії “Самопоміч” Андрієм Садовим.

Президентська кампанія в Україні офіційно стартувала 31 грудня 2018 року. Вибори глави держави призначено на 31 березня, повідомляє “Дзеркало тижня”

За рік парламентські партії витратили понад 700 мільйонів гривень

З початку 2019 року в Тернопільській області затримали 60 водіїв, які мали підроблені документи на автомобілі