Найдорожча цибуля в Україні продається в Тернополі

Поділитися

Перед поїздкою в Київ необхідно наїдатися, а на Миколаївщину можна їхати на пустий шлунок
За даними офіційної статистики, найдорожчий овочевий кошик у Києві та коштує він 71грн, а найдешевший в Миколаївській області та обходиться там у 58грн. Різниця між цими регіонами становить більше 13грн, або 22%. До нашого кошику ввійшли продукти, які складають борщовий набір, тобто по одному кілограму буряку, капусти, картоплі, моркви та цибулі.
П’ятірка найдорожчих регіонів наступна: Київ – 71грн, Донецька область – 69грн, Закарпатська – 68грн, Чернівецька – 67грн і Тернопільська – 66грн.
ТОП – 5 найдешевших регіонів виглядає таким чином: Миколаївщина – 58грн, Харківщина – 59грн, Херсонщина – 60грн, Львівщина – 61грн і Запоріжжя – 61грн.
Жителі інших регіонів купують борщовий набір за такою вартістю: у Волинській, Київській і Кіровоградській областях – за 65грн, у Івано-Франківській, Луганській, Одеській, Сумській і Хмельницькій – за 64грн, у Вінницькій, Житомирській і Черкаській – за 63грн, у Полтавській, Рівненській і Чернігівській – за 62грн, у Дніпропетровській області – за 61грн.
По кожному продукту овочевого кошику найдорожчими та найдешевшими регіонами є:
Капуста. Найдорожчий регіон – Закарпатська область із ціною 14,3грн і найдешевший – Миколаївська, де кілограм капусти обійдеться в 9,6грн. Різниця в ціні між ними – 4,7грн, або 49%.
Цибуля. Найдорожча цибуля продається на Тернопільщині – по 19,8грн, а найдешевша на Миколаївщині – по 17грн. Різниця в ціні складає 2,8грн, або 16%.
Буряк. Найбільша вартість буряку в Києві, де його можна придбати по 14,4грн, а найменша в Харківській області, де він обходиться в 10,4грн. Різниця в ціні – 4грн, або 38%.
Морква. Буковина є лідером із ціни на моркву, де вона коштує 15грн. А найдешевшу можна знайти на Херсонщині – по 11грн. Різниця в ціні становить 4грн, або 36%.
Картопля. Найдорожчий регіон – Донеччина з ціною 11,3грн, а найдешевший – Рівненщина, де середня ціна 7грн. Різниця в ціні – 4,3грн, або 61%.
Данні альтернативного дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж із 1 березня 2018 року по 1 лютого 2019 року показують, що за останні одинадцять місяців поточного року борщовий набір подорожчав на 70%. Усі продукти демонстрували зростання: цибуля – в два з половиною рази, капуста – в два рази, морква – на 60%, буряк – на 59%, картопля – на 42%. Але в лютому цього року ситуація змінилась і деякі овочі подешевшали.

Олексій Дорошенко

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

М’ясо подешевшало

В Україні мінімальна зарплата становила на 1 січня 2019 року 132 євро, або відрізнялась більше ніж у 2 рази від Болгарії та в 16 разів менша за Люксембург