Партія Тимошенко отримала мільйони від фейкових донорів

Поділитися

Після гучного сюжету про оборонні стратегії та імпортозаміщення від друзів президента та їхніх синків, Бігуси вирішили для балансу пройтися і по Юлії Тимошенко.

Журналісти ще 2 роки тому помітили, що донорами партії виявлялися часто пенсіонери. Отримавши ж новий звіт, Максим Опанасенко поїхав їх шукати по селах і містечках України.

Одну спонсорку знайшов на касі – перерахувала Тимошенко понад півтора мільйони – а сама працює на 8 тисяч касиром. Каже, картку кілька місяців тому позичила племінниця, що робила не знає. А карточки після того жіночка позбулася. Її сестра такий же фанат Тимошенко- теж перекинула на потреби ЮВ до півтора мільйона гривень. А в самої хата – Шевченко заплакав би.

У селі Дімерка під Києвом фірма спонсор Тимошенко прописана в звичайному сільському будинку. Господиня каже, що нічого не знає – то все чоловік. Гроші на Тимошенко жертвував методист дитсадка. В садочку кажуть, що його вже через це перевіряли, але людина він хороша.

В Сумах спонсор внеску в 700 тисяч живе в пошарпаному будинку, ще одна “взагалі Свідок Єгови, і політикою не цікавиться”, повідомляє THE NEWSROOM
Опитані журналістами родичі кажуть, що ні грошей таких, ні про пожертви ніколи не чули.

Працівниця автомийки Марина сама забула, що 450 тисяч пожертвувала Тимошенко. Потім, правда, подзвонила бухгалтеру і згадала. Так, гроші її – збирала все життя. “А шо таке – гроші пройшли офіційно по рахунку, шо вам треба?” – питає королева бензоколонки, ой автомийки.

У липні-вересні 2018 фізичні особи надали партії грошових внесків на 71 млн. грн., юридичні особи – на 4 млн.

Цікаво, що значна частина внесків громадян були однаковими за розміром. Так, фізичні особи 336 разів робили внески для партії на суму 148 тис. грн, порахували у КВУ.

У Комітеті виборців наголосили, що такі суми (148-149 тис. грн.) навряд чи є випадковими, оскільки у такий спосіб внескодавці фактично уникають спеціальної фінансової перевірки.

В організації тоді пояснили, що фінансова операція на суму, яка дорівнює чи перевищує 150 тисяч гривень, підлягає обов’язковому фінансовому моніторингу.

Хто ж чекав, що до бабусь навідаються “Наші гроші”

Бойко, Мураєв, Вілкул, Соловйов, Мороз, Кармазін, Каплін, Ляшко, Бондар не склали тест про Крим

Борги за комуналку зросли на 7 мільярдів гривень лише за перший місяць 2019 року