Скільки стейків може дозволити собі українець, поляк та француз?

Поділитися

соціація постачальників торговельних мереж вирішила з’ясувати скільки можна дозволити купити яловичини для приготування соковитого стейку в Україні, Франції та Польщі на мінімальну й середню заробітну плату. І порахували це за цінами французької мережі “Ашан”, яка працює в кожній із цих країн.
Два тижні тому найдешевшу вирізку в Україні можна було купити від 139грн за кілограм, у Польщі – від 183грн, а у Франції – від 815грн. Ми не брали до уваги м’ясо за акційними цінами та не враховували якість м’яса.
На мінімальну заробітну плату, яка становить €136, українець може собі дозволити погуляти на широку ногу з 40кг яловичини для приготування смаженого стейку. Поляк, отримуючи мінімальну платню в €523, може зараз собі дозволити придбати 92кг якісної яловичини. А француз, на свої €1521, купує 57кг.
На середню заробітну плату в €345 українець може собі дозволити 76кг м’яса для стейку. Поляк, отримуючи в середньому в місяць €1075, може собі дозволити з’їсти з друзями 188кг. А французу його €2911 вистачить на 112кг.
От така смачна інформація. Бачимо, що різниця в кількості м’яса не така велика порівняно з різницею в мінімальній та середній заробітній платі між нашими країнами.
І ще на додачу, не можу не сказати, що в Україні є велика проблема зі вмістом антибіотиків у м’ясі та достаньо проблем із якістю. Тому нема впевненості, що стейк буде приготовлений із доброго м’яса. І хоча зараз найсуворіший піст у християн, однак не всі його дотримаються.
Олексій Дорошенко

Юлія Тимошенко та лідери ІТ-галузі уклали угоду про співпрацю

В Тернополі штаб Порошенка вже заплутався в своїх “технічних” кандидатах