Смешко – технічний кандидат Порошенка

Поділитися

Так вважає тернополянин Ярослав Демидась. Його роздуми поширює у соцмережі тернопільський журналіст Сергій Сінкевич, оскільки його товариш не реєструється у Фейсбуці.

БАЖАНО, ЩОБ ГЕНЕРАЛИ СЛУЖИЛИ, А НЕ ПРИСЛУЖУВАЛИ!

Участь у виборах генерал-полковника СБУ Смешка викликає певні спогади. Коли Кучма вдруге хотів стати Президентом, у тих виборах також брав участь генерал СБУ. Ми радісно вітали Марчука в кінотеатрі “Україна” і на Співочому полі. Надіялись, що усунемо “червоного директора”. Тоді главою держави буде у нас надійний патріот Євген Кирилович. Вітали його робітники тернопільських підприємств і вчені Тернополя та Львова. Кандидат говорив такі мудрі і бажані слова, що всі намагались бодай доторкнутися до нього…Майбутню Україну малював вільною і заможною. Люди похитували головами і казали.., що і в КГБ, а тепер і в СБУ, дурних не тримають…І там жевріє українська мрія… Лише декотрі сумнівались, що патріотові дослужитись у спецслужбах до генерала – неможливо…Тому так бідує і страждає наш народ, бо могутня структура оберігає лише багатих і їх майно. Марчук виступав і запевняв…, а в кінці виборчих перегонів…зрадив і переметнувся до Кучми….Запродав народ і дістав за це посаду…(((
Прізвище Смешка вперше зазвучало широко у зв’язку з отруєнням Ющенка. Важко повірити, що це було насправді. Але сумно, що у своєму захисті Ігор Петрович не виглядав бійцем і досконало озброєним аргументами юристом. Певні сумніви в багатьох так і лишились…Нічого не маю проти кандидата Смешка! Обізнаний, як і Марчук, зі становищем у державі. Напевно інформацією володіє глибинною. І слово у нього – відповідне до ситуації. На жаль, злегка ніяковіє хоробрий генерал і не наважується перечити Луценкові, коли той намагається приховувати злочини в “Оборонпромі”. А ці злочини дотичні до пролитої крові і тисяч смертей!Як керівник розвідувальних органів, як доктор технічних наук і радник Президента, генерал-полковник СБУ мав би у своїх виступах бути більш принциповим і вимогливішим до бездіючої влади…Невже не усвідомлює лагідний Ігор Петрович, що своєю “позицією” на виборах воює не проти ворогів і зрадників України, а послаблює підтримку демократичних кандидатів? Участь у виборах багатьох технічних “патріотів” проплачена правлячою верхівкою! Ваговитим учасникам робили пропозиції, від котрих вони не могли відмовитись…. – це гроші і посади…Прикро було б виборцям в скорім часі довідатись, що лояльний пан Смешко не знайшов у собі мужності відкинути подібні пропозиції діючого Президента і дебютував на виборах в ролі його помічника…

Ярослав Демидась. Тернопіль.
22 березня 2019-го

Ющенко, Сацюк, Смешко

Після вечері з Ющенком Сацюку закидали “отруєння” кандидата в президенти

Кровопролиття на другому Майдані, дійсно, не було. Але було страхітливе “отруєння” Віктора Андрійовича. Принаймні, тоді “помаранчева” команда наполягала виключно на такому поясненні раптових змін зовнішності єдиного кандидата від опозиції.

2014 рік – Смешко радник в.о. президента Олександра Турчинова, а нині радник президента Петра Порошенка.

І деякими політиками у тому “отруєнні” звинувачувався безпосередньо шеф СБУ, котрий начебто з цією метою й “заманив” до себе на дачу Віктора Андрійовича у компанії з Давидом Жванією. Інші, щоправда, не були настільки категоричними й казали, що може це не персонально Смешко винен, а його перший заступник Володимир Сацюк.

Газета “Сегодня” давала закамуфльовану версію:

” …Є підозра, що отруту підклали Ющенку у плов. Виникли питання до особистого охоронця Сацюка N, який нібито контролював піднесення страв до столу”.

Генерал своєю чергою каже, що насправді ніякого “отруєння” не було і не могло, власне, бути. Бо немає, як він запевняє, жодних підтверджень.

“Сам факт отруєння Ющенка на сьогоднішній день не встановлено. Ми проводили розслідування, коли в мене була можливість його контролювати – до лютого 2005 року, і не встановили факту отруєння. Більше того, комісійна експертиза встановила, що отруєння не було.

Потерпілий не здає аналізів крові, і мені досі незрозуміло, чому. Коли ми вимагали від клініки у Відні повну інформацію, сам потерпілий і його оточення зробили все, щоб нам їх не давати. Тільки після двох судових процесів в Австрії нам удалося за допомогою австрійського міністерства юстиції отримати ці документи, які й встановили факт відсутності отруєння”, – надав свою оцінку тих подій Смешко у розмові з журналістом Дмитром Гордоном.

Нині до переможця тих виборів має специфічне ставлення. Зокрема, вважає, що Януковича врешті-решт зробив президентом не Кучма, а Ющенко.

***

Смешко задекларував 17 земельних ділянок, три з них – майже по 20 кв. км

Опублікована на сайті Національного агентства запобігання корупції (НАЗК) податкова декларація Смешка свідчить, що людина він неймовірно заможна. Станом на 2017 рік у генерала на руках було $270 тис. готівки або біля 7,3 млн грн. за нинішнім курсом, а на дружину записані були Lexus ES 2016 року, Lexus RX 2011 року та Nissan Almera 2008 року.

У власності Смешка перебувало тоді 17 земельних ділянок. Чотири з них були по 2-2,5 кв. км, дві – по 17-18 кв. км, одна – 20 кв. км. Йдеться про землю у Макарові, Музичах та Гореничах під Києвом, у Брюховичах під Львовом, а також про курортні місцевості на узбережжі Дніпра поблизу Черкас та на Чорному морі. Там же, у Рибаківці поблизу Коблева, розташовано й зареєстровану на його ім’я базу відпочинку.

Сімейним бізнесом Смешків є ТОВ “Лагуна”, що “спеціалізується на готельному бізнесі” (Главком).

Юлія Михайлівна Смешко володіє апартаментами площею 127 кв. м у Ялті й землею на одеській Фонтанці.

Португалія – Україна: чи встоїть наша збірна перед Кріштіану Роналду?

Перед засіданням Ради регіонального розвитку зафіксовано агітацію за кандидата у Президенти