Суд Лондона заарештував майно Фірташа, а колишня дружина хоче 5 мільярдів євро

Поділитися

У бізнесмена заарештовані два будинки в Лондоні та інше майно на суму 50 млн британських фунтів.
Високий суду Англії і Уельсу прийняв рішення про арешт майна українського бізнесмена Дмитра Фірташа, зареєстроване на території Великобританії як забезпечувальний захід за вимогою російського банку ВТБ, який домагається повернення кредитів на суму 2,5 млрд руб, повідомив у четвер “Коммерсант” .

Як пише видання, в Лондоні заарештовано два будинки Фірташа та інше майно на суму 50 млн британських фунтів.

Зокрема, мова йде про п’ятиповерховий дім загальною площею понад 1,5 тис. кв. м в престижному районі Найтсбрідж поруч з Гайд-парком і історичній будівлі площею близько 2,6 тис. кв. м, яке було частиною колишньої станції лондонського метро “Бромптон-роуд” 1906 року відкриття.
Крім будинків суд наклав арешт на акції Фірташа в кінокомпанії Via Film Ltd, вартість яких, відповідно до фінансової звітності, становить близько 2 млн фунтів стерлінгів.

Крім цього, Лондонський суд зобов’язав Дмитра Фірташа розкрити перед ВТБ інформацію про всіх його активах, на які також може бути звернено стягнення.
Як повідомлялося, в середині січня цього року кіпрський суд наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно Фірташа майже на $ 46 млн, а забезпечувальні заходи торкнулися і головної компанії Group DF Holdings Limited. Приводом став позов ВТБ, якому заборгували понад 2,5 млрд рублів дві структури українського бізнесмена: ПрАТ “Юкрейніан Кемікал Продактс” і ТОВ “Титанові інвестиції”, які є власниками низки заводів в Криму.

Австрійське видання Die Presse повідомило в середу про те, що колишня дружина Дмитра Фірташа і його пасинок збираються подати на нього позовну заяву про нанесення збитків майже на 5 мільярдів євро в прокуратуру Відня. Зокрема, колишня дружина збирається написати заяву про відмивання грошей Фірташем і його близькою довіреною особою, “який займає високу політичну посаду в Україні”.

“Колишня дружина Фірташа і його син звинувачують підозрюваних в тому, що вони незаконно вивели кошти з основної компанії і перерахували їх в офшорні компанії на початку 2000-х років, перед процесом розлучення”, – йдеться в повідомленні.
Як відомо, Дмитро Фірташ звернувся до Конституційного суду Австрії, щоб уникнути екстрадиції в США , де йому загрожує до 50 років в’язниці і конфіскація всіх активів.

У США його звинувачують в спробі за допомогою хабарів на загальну суму в 18,5 млн доларів отримати дозволи на видобуток титану в Індії, а також у використанні американських рахунків і серверів при трансфері хабара індійським чиновникам.

21 лютого 2017 року Апеляційний суд Австрії дозволив екстрадицію Фірташа в США . Остаточне рішення про екстрадицію буде приймати федеральний міністр юстиції Австрії.

У той же час, австрійський адвокат українського олігарха підтвердив його затримання одразу ж після засідання суду і повідомив про намір оскаржити це рішення у Верховному суді Австрії та Європейському суді з прав людини.

Пошкоджений багаж: що робити і хто винний?

Якими бувають вагіни: хто з жінок лань, а хто – слониха?