Telegram отримав 3 мільйони нових користувачів завдяки збою роботи Facebook та Instagram

Поділитися

Після масштабного збою в соціальних мережах Facebook та Instagram в конкуруючому месенджері Telegram зареєструвалося близько трьох мільйонів нових користувачів.
Про це написав у своєму офіційному каналі Павло Дуров, засновник сервісу. За словами Дурова, приєднання нових трьох мільйонів користувачів до платформи стався за останні 24 години.

«Це добре. У нас є реальна конфіденційність і необмежений простір для всіх», — зазначив пан Дуров.

Нагадаємо, проблеми в роботі Facebook і Instagram почалися увечері 13 березня. Багато хто з користувачів цих соціальних мереж не могли оновлювати стрічки фотографій або відправити повідомлення. Представники Facebook заявили, що знають про проблему і працюють над її рішенням.

У роботі Facebook та Instagram стався наймасштабніший збій за всю історію – повідомляє BBC
Головна сторінка Facebook була доступна користувачам, втім можливість залишати дописи була обмеженою. В Instagram не працювало оновлення стрічки та додавання світлин.

Офіційна причина збою роботи сервісів наразі невідома. Компанія повідомила у своєму Twitter, що працює над вирішенням проблеми, а проблеми в роботі сервісів не пов’язані з DDoS-атаками. Телекомпанія NBC News повідомила з посиланням на анонімне внутрішнє джерело Facebook, що причина пов’язана з «перевантаженням» баз даних.
Востаннє компанія Facebook переживала подібні проблеми у 2008 році, коли у неї було 150 млн користувачів. Зараз їх близько 2,3 млрд.

BBC зазначає, що збої відбулися в той час, коли в США та інших країнах йдуть дебати серед політиків про необхідність розділити Facebook та інші подібні великі фірми на складові частини, оскільки вони монополізували технічний ринок Америки.

Тим часом керівник відділу аналітики TGStat Антон Проценко і продюсер видавничого дому «Комітет» Лера Аркашова підготували дослідження української аудиторії Telegram.
У ньому взяли участь 5000 осіб. Ними були фоловери найбільших українських каналів: «Вітер дме», Lowcost UA, а також «Подорожуй дешево», Digital masons, ҐЄЇ, КПІ live, Zaichenko Team, I-Marketing.ua та інших. Результати дослідження опубліковані на платформі Vector:

Серед користувачів Telegram більше чоловіків, ніж жінок — 52 % проти 48 %;
Майже половина аудиторії — люди від 18 до 24 років, а близько 30 % — від 25 до 34 років. Найменше Telegram використовують люди віком від 45 до 64 років;
Кожен четвертий користувач — студент. Досвідчених найманих працівників у Telegram понад 30 %, 10 % опитаних — фрілансери;
90 % респондентів заявили, що використовують Telegram для особистого листування. В чатах до 50 осіб сидять 65 % опитаних. Ботами користуються 43 % учасників, а 18 % запустили власні канали;
62 % респондентів підписані на 15 каналів і менше. У 21 % респондентів вподобаних каналів понад 25;
В Україні не користуються популярністю політичні канали. Їхня аудиторія зазвичай не перевищує 5000 осіб. Найбільший канал абстрактної тематики має понад 120 000 користувачів. 67,1 % респондентів підписалися на освітні канали. На другому місці за популярністю — новинні канали, на них підписано 66,1 % респондентів. Третіми йдуть канали з новинами зі сфери роботи людини. На них підписалися 58 % респондентів;
Понад 67 % українців використовують для спілкування у Telegram Android, 30 % — iOS;
47,6 % респондентів живуть в Києві. На другому місці Харків з 8,9 %. Третє посів Львів, на який прийшлося 7,8 % опитаних. Розподіл по областях практично не відрізняється. На першому місці Київська область з 49,2 % респондентів. На друге місце вийшла Львівська область, там живуть 9,3 % опитаних. Харківська область посідає третє місце з 9 %;
77 % вважають, що месенджер Telegram зручніше своїх аналогів. 63,5 % згодні з тим, що через Telegram проходить більша частина їхнього спілкування. 59,7 % респондентів назвали месенджер важливим джерелом інформації;
Також виявилося, що хоча 35,1 % користуються Telegram завдяки його надійності та безпечності, «секретними чатами» мінімум раз на місяць користуються тільки 8%.
Нагадаємо, нещодавно розслідування CNN виявило, що у зашифрованих месенджерах Telegram та Discord розповсюджують матеріали з зображенням жорстокої експлуатації дітей.

5 канал, “Україна” та Прямий найбільше порушують норми виборчого законодавства

Майже половина німецьких підприємств мають проблеми з заповненням вакансій