Як доглядати за рудим волоссям?

Поділитися

Ще в давнину рудоволосих жінок називали «фатальними красунями». На своїх полотнах їх зображували Рубенс і Тіціан. Для того, щоб руде волосся радувало око, йому необхідно приділяти особливу увагу.
Вогняний колір волосся – один з найбільш примхливих. Кожна дівчина, яка пофарбувала волосся в рудий колір, стикається з проблемою швидкого змарніння кольору локонів. Це пов’язано з тим, що рудий пігмент має великі молекули, які не проникають глибоко в волосся і швидко вимиваються через пористі після фарбування. Але, при правильному догляді, насичений рудий колір можна зберегти. Як це зробити розповідає технолог Professional By Fama Наталія Красилич:
1. Використовуйте якісний барвник без аміаку.
Професійна фарба з компонентами, призначеними для догляду, забезпечує більш якісне фарбування і зберігає здоров’я волосся.
2. Не мочіть волосся протягом 48 годин після фарбування.
Цю помилку робить практично кожна рудоволоса жінка. Прийшовши з салону краси, багато хто прагне якомога швидше вимити голову. Але цього робити не рекомендується. Справа в тому, що пігмент фарби в перші години після фарбування за розміром мізерний і якщо намочити локони раніше 48 годин, то він просто вимиється, що призведе до втрати кольору до 40%.
3. Використовуйте спеціальні шампуні.
Очищайте волосся спеціальними шампунями для фарбованого волосся. Вони не містять сульфатів, які підіймають лусочки волосини і вимивають колір. Спеціальні шампуні мають компоненти (сонцезахисні фільтри, полімери та протеїни), які немовби обволікають волосся і перешкоджають втраті кольору. Намагайтеся підбирати спеціальні шампуні під ваш колір волосся.
4. Геть засоби для відновлення і живлення волосся!
Регенеруючі компоненти відновлюючих засобів глибоко проникають в структуру волосся і витісняють пігмент кольору. У перші два тижні після фарбування утримайтеся від відновлювальних процедур.
5. Відновіть локони перед фарбуванням.
За 2 тижні до фарбування пройдіть відновлювальні процедури. Здорове непористе волосся краще затримує фарбувальні пігменти.
6. Регулярно зволожуйте волосся.
Використовуйте спеціальні зволожуючі косметичні засоби, так як фарбування пересушує волосся, робить його зневоднених і ламкими. Хворе волосся виглядає неакуратно і швидко втрачає колір.
7. Бережіть волосся від прямих сонячних променів.
Рудий колір волосся може швидко потьмяніти під впливом сонячних променів. Тому захищайте локони від сонця, щоб тривалий час насолоджуватися яскравим кольором волосся.
8. Уникайте впливу хлору.
Любите поплавати в басейні, тоді користуйтеся спеціальної шапочкою для басейну, так як хлор негативно впливає на забарвлене в яскравий колір волосся.
9. Використовуйте шампуні на основі хни.
Для підтримки вогняного кольору волосся спробуйте використовувати шампуні на основі хни або фарбувальні бальзами. Екстракт хни, крім ефекту барвника, також надає живильну дію на локони і робить їх блискучими.
10. Пройдіть салонні процедури для збереження кольору рудого волосся.
Спеціальні салонні процедури можуть зберегти яскравість пофарбованого в рудий колір волосся. Сироватки, маски і ліфтинг запечатують і закривають лусочки, утримуючи пігмент кольору і зберігаючи насичений колір волосся. Ламінування волосся створює невидиму захисну плівку, зберігаючи колір на більш тривалий час.
Дотримуючись перелічених правил і ви надовго збережете красу і яскравість рудого волосся.

Нові послуги від псевдопрацівників банку: міняють валюту

Година Землі 2019: 30 березня світ об’єднається заради планети