А ви знаєте, хто очолює окружні виборчі комісії в Тернопільській області?

Поділитися

ЦВК сформувала склади окружних виборчих комісій для організації повторного голосування 21 квітня. П’ять із них будуть працювати на Тернопільщині

Згідно Постанови Центральної виборчої комісії № 773 від 10.04.2019 року сформовано склад окружних виборчих комісій з виборів Президента України для організації підготовки та проведення повторного голосування 21 квітня 2019 року. В межах Тернопільській області сформовано склад відповідно 5 окружних виборчих комісій. Загальна кількість членів окружної виборчої комісії – 14 осіб, по 7 осіб від кожного з кандидатів.
Відповідно до додатку №1 Постанови ЦВК №773 від 10.04.2019 року «Про склад окружних виборчих комісій з виборів Президента України для організації підготовки та проведення повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року» сформовано склад 5 окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів, які створені в межах Тернопільській області.
Керівний склад окружних виборчих комісій з виборів Президента України територіальних виборчих округів Тернопільської області мають такий вигляд:

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 163, Голова комісії – Пікіна Наталія Федорівна, 1970 року народження – від кандидата на пост Президента України Порошенка П.О. Секретар комісії – Кішкель Світлана Янівна, 1990 року народження – від кандидата на пост Президента України Зеленського В.О.

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 164, Голова комісії – Круцько Віталій Ігорович, 1994 року народження – від кандидата на пост Президента України Зеленського В.О. Секретар комісії – Заставна Марія Ярославівна, 1976 року народження – від кандидата на пост Президента України Порошенка П.О

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 165 , Голова комісії – Лучка Ольга Романівна, 1994 року народження – від кандидата на пост Президента України Порошенка П.О.Секретар комісії – Прінь Руслан Богданович, 1996 року народження – від кандидата на пост Президента України Зеленського В.О

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 166 Голова комісії – Решетинська Венерія Фаридівна, 1963 року народження – від кандидата на пост Президента України Зеленського В.О Секретар комісії – Гудима Любов Михайлівна, 1952 року народження – від кандидата на пост Президента України Порошенка П.О.

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу № 167 Голова комісії – Савків Світлана Степанівна, 1969 року народження – від кандидата на пост Президента України Зеленського В.О. Секретар комісії – Войнаровська Ірина Вікторівна, 1990 року народження – від кандидата на пост Президента України Порошенка П.О.

Як зазначив директор Центру суспільних досліджень ПОЛІС Ігор Процик: “Відповідно до ч.5 ст.85 ЗУ «Про вибори Президента України» для проведення повторного голосування з виборів Президента Центральна виборча комісія формує новий склад окружних виборчих комісій у кількості 14 осіб – по 7 осіб від кожного кандидата, включеного до виборчого бюлетеня для повторного голосування. А також згідно до ч.7 ст. 85 Закону, при розподілі керівних посад в окружних виборчих комісіях Центральна виборча комісія забезпечує для кожного кандидата на пост Президента України рівну кількість посад голови та секретаря окружної виборчої комісії (з можливим відхиленням від рівної кількості не більш як на одну посаду відповідно голови або секретаря комісії). Голова та секретар окружної виборчої комісії не можуть бути представниками одного кандидата на пост Президента України.
Також варто зазначити, що до 15 квітня включно окружні виборчі комісії мають сформувати склад дільничних виборчих комісій з виборів Президента України для організації підготовки та проведення повторного голосування звичайних та спеціальних виборчих дільниць, згідно внесених до окружної виборчої комісії кандидатур до їх складу довіреними особами кандидатів в Президенти, як це передбачено в ч.8 ст.85 ЗУ «Про вибори Президента України»”

Поліція затримала короля компромату

У тернопільській книгозбірні презентували історичну книгу для читачів з міцними нервами