День голосування на Тернопільщині пройшов без суттєвих порушень

Поділитися

На Тернопільщині спостерігачі ОПОРИ у день голосування зафіксували порушення, які стосувалися організації процедури голосування та відсутності людей у списках виборців. Також спостерігачами виявлені випадки, коли наявна кількість бюлетенів на дільницях була меншою необхідної. Окрім цього на кількох дільницях комісії не розмістили інформаційні плакати у приміщенні для голосування. Про це та про результати паралельного підрахунку голосів Громадянської мережі ОПОРА розповіли її представники під час прес-конференції 1 квітня в Тернополі.
Регіональний координатор Іван Маруняк повідомив присутнім, що порушення, які були зафіксовані під час виборів Президента України 31 березня, за оцінкою ОПОРИ, не мали масового характеру та не могли суттєво вплинути на кінцеві результати волевиявлення громадян і сам хід голосування.

Також Іван Маруняк проінформував про результати паралельного підрахунку голосів виборців, який здійснювала Громадянська мережа ОПОРА у день голосування. Він вказав, що цей метод ОПОРА використовує з 2010 року і він базується на фактичних даних статистичної вибірки, що репрезентує всю Україну.

На основі підрахунків ОПОРИ, у другий тур виходять Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Їхні показники відповідно складають 30,1% та 15,7% при похибці 0,7%.

Мер Тернополя Сергій Надал так і не навчився дбати про жителів файного міста

Що буде з курсом гривні після виборів?