Лише 21 депутат проголосував за пропозицію “включити мізки” у Верховній Раді

Поділитися

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко під час розгляду поправок до проекту закону “Про функціонування української мови як державної” поставила на голосування пропозицію “включити мізки” в сесійній залі. Така думка у неї виникла після перепалки з депутатом Ольгою Черваковою.

Червакова намагалася з’ясувати, не передбачена в законі подвійна відповідальність телеканалів за порушення мовного законодавства. Геращенко поставила на підтвердження поправку, яка стосувалася цього питання і не була підтримана. У відповідь Червакова заявила, що вона не наполягала на тому, щоб ставити на підтвердження поправку, підтриманий профільним комітетом, а лише уточнювала, як в законопроекті виписана ця норма.

У відповідь Геращенко сказала, що в цій ситуації хтось із депутатів з “Опозиційного блоку”, “щоб нівелювати закон”, може поставити цю поправку на підтвердження і вона не буде підтримана.

“Я б хотіла, щоб у цьому залі включалися мізки ще в когось ще, крім головуючої”, – сказала Геращенко.

У відповідь депутат від “Опозиційного блоку” Нестор Шуфрич запропонував поставити на голосування пропозицію про “включення мізків” в сесійній залі.

“Ставимо на голосування поправку щодо включення мізків в сесійній залі. Поправка за версією пана Шуфрича №1538. Голосуємо!”, – сказала у свою чергу Геращенко і включила систему голосування.

У підсумку чи то “за поправку”, чи то “за включення мізків” проголосував 21 депутат. Зазначимо, що другий день поспіль у Верховній Раді присутні приблизно не більше 50-60 депутатів, що не достатньо для прийняття будь-якого рішення. Станом на ранок среді їм залишилося розглянути трохи більше 500 поправок до “мовного закону”, повідомляє zn.ua

Легендарний парламентський маніяк Олег Барна облапав чергового чоловіка

Неприхід Зеленського сьогодні на “Олімпійський” для здачі аналізів Всесвітньому антидопінговому агентству (WADA ) свідчить про наркозалежність чи віру, що вже переміг?