111

Ця страва є однією з найулюбленіших у багатьох родинах. Уперше рецепт під такою назвою з’являється в книзі “Кулінарія” у 1955 році. Аналогічні страви є в тюркській кухні, як наприклад, лагман.
Приготування макаронів по-флотськи швидке. Продукти для цієї страви з фаршем із яловичини наступні: макарони – 400гр, яловичина (фарш) – 250гр, ріпчаста цибуля – 150гр, соняшникова олія – 40гр, томатна паста – 40гр, сіль і чорний мелений перець – за смаком.
250гр м’якоті яловичини перекручуємо на м’ясорубці. Ріпчасту цибулю очищаємо від шкірки і дрібно-дрібно нарізаємо. На сковороді великого розміру з рослинним маслом обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. А потім до неї додаємо фарш, який також обсмажуємо. Після цього у фарш додаємо по 40гр води та томатної пасти, а мелений перець і харчову сіль за смаком. Все дуже ретельно перемішуємо. Накриваємо нашу сковороду кришкою й тушкуємо інгредієнти на середньому вогні близько 7-10 хвилин. У окремій каструлі відварюємо макарони до готовності. Потім на сковороду додаємо відварені макарони, все перемішуємо протягом 3 хвилин. Смачного!
А тепер підрахуємо як подорожчала ця смачна страва за рік.
Макарони – 400гр. У 2018 році їх вартість становила 6грн за 400гр, а у 2019 році – 7,1грн. Тобто за рік зростання відбулось на 18%.
Яловичина – 250гр. 2018р – 30,1грн, 2019р – 32,1грн. Ціна підвищилась на 7%.
Ріпчаста цибуля – 150гр. 2018р – 90коп, 2019р – 3грн. Стрибок відбувся більше ніж у три рази.
Соняшникова олія – 40гр. 2018р – 1,4грн, 2019р – 1,4грн. Ціна не змінилась.
Томатна паста – 40гр. У 2018р – 2,9грн, а у 2019р – 3,1грн. Вартість зросла за рік на 7%.
За рік ця страва зросла в ціні на 13%, із 41,3грн у 2018р до 46,7 у 2019р. І це єдиний недолік цієї смачної страви.

Олексій Дорошенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.