Чергова жертва шахрайства: «порятунок» сина обійшовся пенсіонерці в 3500 доларів

Поділитися

У шахрайську пастку: «Ваш син в поліції» потрапила 83-річна жителька Тернополя. Щоб «відкупити» родича від проблем з законом, старенька віддала незнайомцю, який прийшов до неї додому, 3500 доларів.

Телефонний дзвінок пролунав у квартирі потерпілої вночі. Невідомий чоловік повідомив жінці, що її син вчинив аварію і тепер йому загрожує кримінальна відповідальність. Відтак співрозмовник запропонував вирішити питання, заплативши гроші. З переляку бабуся віддала аферистам 3500 доларів.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 ККУ –шахрайство. Працівники поліції вживають заходів щодо розкриття злочину.

Правоохоронці вкотре звертаються до жителів краю із застереженням. Перш ніж рятувати когось, перевірте усю отриману інформацію, уточніть ім’я та прізвище вашого родича, де він перебуває.

Поліцейські радять під час розмови з телефонними аферистами знайти можливість зателефонувати на лінію 102 та повідомити про випадок. Також попросити тих, хто є поруч зв’язатися з особою, яка, ймовірно, попала у біду.

Поширюйте інформацію про даний вид шахрайства серед своїх знайомих. Чим більше обізнаних – тим менше ошуканих, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області

Кремлівське ху*ло активно розмножується

На Тернопільщині створено Раду резервістів