Надзвичайна ситуація у сквері Миру зі скандальним будівництвом лише розгоряється

Поділитися


Як повідомляла інтернет-газета “Про все”, у Тернополі очікують техногенну катастрофу на масиві ДружбаМешканці прилеглих будинків до скверу Миру занепокоєні скандальним будівництвом, яке розпочало ТзОВ “Акваріум-1”, бо через перший же дощ у цьому році почала обвалюватись земля навколо глибоченного котловану, який вирили горе-будівельники. Пішохідна доріжка впала за день, величезна вирва дісталась дороги. До найближчого будинку 20 метрів. Тернополяни схвильовані від такої “ущільненої забудови”, яку підтримує міський голова Сергій Надал та його скомпрометована по саме нікуди команда депутатів-свободівців, а разом з ними і порошенківців, тимошенківці, радикалів Ляшка та “Народного контролю” Добродомова, які підтримали голосування за ганебний генплан, які узаконив усі скандальні будівництва та озолотив запроданців-депутатів Тернопільської міської ради.

Тернополяни, які мешкають в прилеглих будинках, прийшли послухати представників влади та контролюючих органів. Керувала процесом депутат-радикал Ляшка Оксана Яциковська. Спочатку вона переговорила за зачиненим парком із забудівником. Потім вийшла до людей. Забудівник “соізволіли” вийти теж, але поводились дуже зверхньо, бо всі дозволи уже нібито мають. Почав гарантувати безпеку жителям навколишніх будинків, але відмовлявся навіть назвати своє прізвище. Аж поки журналісти не прижучили нахабу – назвався – ГАЛАВАН ІВАН ВОЛОДИМИРОВИЧ.

Як виявилось із відкритих реєстрів пан Галаван і його “Акваріум-1” не займаються будівництвом взагалі. У його компетенції  допоміжне обслуговування наземного транспорту, діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, обслуговування напоями тощо…

Матеріальної відповідальності горе-забудівник може не понести, бо покрити проблеми, у випадку розширення реального акваріуму, знищення дороги чи руйнації прилеглих будинків не буде як, оскільки у статутному фонді підприємства лише 1 мільйон 136 тисяч гривень. За ці кошти він не зможе відремонтувати навіть знищену дорогу навколо котловану, що розширюється щодня.




Після спілкування з “експертами” з міської ради, які приїхали на місце скандальної забудови, стало зрозуміло, що люди мають розраховувати самі на себе. Мовляв, все законно, якщо хоче це оскаржувати, то йдіть в суд. ОСЬ ТАК ГАНЕБНО ДІЮТЬ ЧИНОВНИКИ, ЯКІ ОТРИМУЮТЬ ЗАРПЛАТУ З КОШТІВ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ.

Це як на три букви послали тернополян, замість того, щоб порадити як позбутися захланного будівельника, який придбав 23 сотки землі парковки, а завдяки запроданцям чиновникам та депутатам отримав для будівництва 0,39 га.

Проте, жителі рук опускати не збираються, вже найняли адвоката і будуть думати як вирішити цей клопіт.
Із 2012 року тернополянам вдавалось відстояти сквер та територію автостоянки, яку хотіли перетворити на автомийку із застосуванням хімічних реагентів… Навіть подавали позов до суду.

ОСЬ ТАК ВИГЛЯДАВ СКВЕР ДО ЗАБУДОВИ. ЗАУВАЖТЕ КІЛЬКІСТЬ ДЕРЕВ, ЗОКРЕМА БЕРІЗОК, ЯКІ ЗНИЩУВАЛИ ПОТАЙКИ БУДІВЕЛЬНИКИ, ЩОБ ПОТІМ ЯКОМОГА БІЛЬШЕ ЗАХОПИТИ ЗЕЛЕНОГО ГАЗОНУ. Сквер існує з 1970-их років. 23 серпня 2014 року відкрили оновлений після реконструкції, яка тривала впродовж двох років, «Сквер Миру». У сквері облаштували сучасне освітлення, замінили тротуарну плитку, бордюри, встановили сучасний дитячий майданчик з кількома секціями для дітей різного віку Фото Миколи Василечка.
ТАК ЗНИЩУВАЛИ У СКВЕРІ ДЕРЕВА У КВІТНІ 2017 року

А так мер Тернополя Сергій Надал зі своїми заступниками Бицюрою, Стемковський і впійманому згодом на хабарі Камінським, піарився у відновленому сквері Миру у серпні 2014 року

Чому ціни на овочі в Україні сягнули космічних висот?

У Тернополі “шумахер” заїхав в озеро