Півтори тисячі старшокласників Тернопільщини проходять військовий вишкіл на базі окремої артилерійської бригади оперативного командування “Захід”

Поділитися

На Тернопільщині військово-патріотичне виховання молоді серед пріоритетів у артилеристів окремої артбригади ОК «Захід». Цими днями на базі навчального центру військової частини у селі Біла проходять традиційні щорічні військові вишколи старшокласників області. Участь у навчально-польових зборах, які відбуваються у рамках допризовної підготовки, беруть понад півтори тисячі юнаків.
Військовослужбовці-артилеристи забезпечують проведення занять, інструктують на навчальних місцях під час виконання практичних вправ зі стрілецької зброї та надають спорядження. Для військовослужбовців даний захід актуальний оскільки він орієнтований на формування у молоді готовності до захисту Батьківщини, розвиває бажання здобувати військові професії та проходити службу у Збройних Силах України.
– Продовжуємо планомірно виховувати у наших вихованців почуття патріотизму, тобто доброго відношення до Вітчизни. Головне завдання – дати зрозуміти старшокласникам що таке бойова стрільба, відчути автомат та запах пороху, – каже директор тернопільської школи допризивної підготовки підполковник Валерій Бондар.

Василь Лабай, спеціальний кореспондент Інформагентства Міноборони.

130 тисяч користувачів facebook підписалося на сторінку першої незалежної тернопільської інтернет-газети “Про все”

Лише шість партій потрапляють до Верховної Ради нового скликання