Сонячні електростанції для дому: крок на шляху до енергетичної незалежності

Поділитися

Сонячні електростанції активно використовуються в багатьох державах. З відносно недавніх пір ця тенденція прийшла і в Україну. Виготовленням конструктивних елементів і встановленням СЕС займаються спеціалізовані компанії: замовити сонячні електростанції для будинку можна за посиланням https://joule.net.ua/catalog/solnechnye-elektrostantsii чи в будь-якій іншій фірмі. І популярність використання таких установок стабільно зростає: адже це рішення дозволяє отримати повну або часткову незалежність від централізованих послуг. Електроенергія, отримана шляхом трансформації сонячного випромінювання, може бути використана для освітлення в домі,  живлення електроприладів, нагріву води для побутових потреб чи батарей опалення.

Переваги встановлення домашніх сонячних електростанцій

Перехід на сонячну енергію дає наступні вигоди:

  • Отримання енергії абсолютно безкоштовно – придбання і монтаж устаткування швидко окупається і в подальшому дає чисту економію домочадцям;
  • Стабільне постачання – навіть у хмарні дні вироблення енергії не припиняється повністю;
  • Відсутність потреби в частому техобслуговуванні – достатньо вчасно прибирати сніг з панелей взимку. Гарантія на роботу СЕС зазвичай складає 25 років і більше, тому протягом цього часу у випадку певних неполадок буде надаватись гарантійне обслуговування.

Продуктивність кожної панелі сонячної електростанції в середньому рівна 5 -10 кВт. Грамотно підібравши кількість панелей, можна повністю задовольнити потреби в енергії.

Що потрібно зробити, щоб почати використовувати сонячну енергію?

В першу чергу, слід знайти варту довіри компанію. Спеціалісти індивідуально підбирають кількість елементів на основі  енергетичних потреб клієнта, особливостей розташування будинку, площі даху, кількості сонячної радіації в регіоні, а також визначають оптимальний кут нахилу панелей для найкращої акумуляції енергії. Після того складається кошторис і укладається договір із замовником, якщо його все влаштовує. Після виконання монтажних робіт видається документація з офіційними гарантіями на саме обладнання і установку.

 

Декомунізацію в Україні намагаються зупинити?

Боксерські груші від знаних брендів: тренувальні аксесуари зі славною історією