Особливості міжнародного перевезення вантажів

Поділитися

Стрімкий розвиток міжнародних відносин, торгівлі та інших видів бізнесу робить необхідним наявність ідеальних можливостей для транспортування певних вантажів. Ця сфера діяльності функціонує відмінно. Кожне підприємство, яке не має часу, має можливість доставити товар літаком, хоч і це й коштує досить дорого. Мають попит морські та залізничні вантажоперевезення, які дозволяють доставляти вантаж, навіть, у найвіддаленішу точку.

Але найбільш популярними залишаються автомобільні вантажні перевезення у Тернополі, адже це є найпростіший, зручний, економний спосіб. Вантажі, що перевозяться, не доведеться кілька разів переміщати з одного виду транспорту в інший, автомобіль доставить вантаж від точки відправника до точки одержувача. Залежно від виду вантажу будуть виникати деякі особливості (тип машини, наявність спеціального обладнання, дозволів, досвідченого експедитора). Але в будь-якому випадку оформити велику кількість документів доведеться, адже перевірки на митниці, а то й не на одній, не уникнути.

Хтось потребує регулярних перевезеннях звичайної побутової хімії, одягу, засобів гігієни, взуття, аксесуарів. А хтось має бути постійно мати справу з небезпечними товарами. Усі вони включені в список ІАТА Dangerous Goods Regulations List. Подібний вантаж може завдати шкоди здоров’ю людей або навколишньому середовищу.

Він поділяється на такі класи:

  1. Радіоактивні речовини
  2. Легкозаймисті матеріали
  3. Отруйні та інфекційні речовини
  4. Гази
  5. Органічні пероксиди та інші окислювальні матеріали
  6. Матеріали, що продукують легкозаймисті гази під час контакту з водою
  7. Корозійні (їдкі) матеріали, вибухові речовини

Міжнародні автоперевезення небезпечних вантажів повинні виконуватися відповідно до усіх правил безпеки, експедитор повинен мати необхідні знання й навички, підготовлені дозволи, а сам автотранспорт повинен мати такі особливості:

  • антиблокувальну гальмівну систему;
  • укріплення паливні баки й уловлювач вогню;
  • захист мотора;
  • обмежувачі струму;
  • термоізоляційний екран поблизу паливного бака.

Спеціальні умови необхідно створити для швидкопсувних товарів: найчастіше це продукти. Тут важлива наявність можливості контролювати температурний режим, рівень вологості. Крім того, терміни постачання таких вантажів повинні бути мінімальні. Будь-які затримки не допускаються, тому правильно опрацьований маршрут грає найважливішу роль.

Виникають проблеми з транспортуванням габаритних, довгомірних вантажів. Це можуть бути великі електрогенератори, будинки, бурильні установки, спецтранспорт. Мало того, що необхідно підготувати спеціальне обладнання для навантаження і вивантаження товару, потрібно продумати такий маршрут, який не буде суперечити правилам дорожнього руху.

Микола Люшняк: Українська мрія про «ліниві вареники» у політиці

Як українці оцінюють медичну сферу?